Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk’ın satın alma anlaşmasını iptal etmesinin ardından Twitter hisseleri düşüyor

Tesla ve Space X’in CEO’su Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetmesinin ardından Twitter hisseleri yüzde 8’e yakın düştü. Şirket 2,2 milyar dolar değer kaybetti.

Elon Musk’ın satın almaktan vazgeçmesi Twitter hisselerini vurdu. Musk’ın 44 milyar dolarlık satış anlaşmasını feshetmesinin ardından ilk işlem gününde şirketin hisseleri açılış öncesinde yüzde 8’e yakın düştü. Böylelikle Twitter 2,2 milyar dolar değer kaybetti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan bildirimlerde, Musk’ın anlaşmayı birden çok hükmünün ihlal edildiğini gerekçe göstererek resmi olarak bir mektupla feshettiği aktarıldı.

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor ise satın alma anlaşmasının uygulanması için Musk’a dava açacaklarını duyurdu.

Fesih kararıyla, işlemin tamamlanmaması durumda Musk’ın 1 milyar dolar tazminat ödemesini gerektiren anlaşma şartı gündeme geldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.