Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz Anma Programı’nda konuştu: “Tehdit henüz ülkemizin üstünden kalkmadı, süreci güçlendirici tedbirler alınmalı”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 15 Temmuz için anma programı düzenledi. Programda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu ülkede liyakate sahip, sadece kamuya hizmet edecek, yalnızca halka hesap verecek yurtsever milyonlarca insanımız var. Onlar oldukça elbette bizim sırtımız yere gelmez, gelmeyecek. Ancak tehdit henüz ülkemizin üstünden kalkmamıştır. Mutlak buna dair süreci güçlendirici tedbirleri milletimiz, halkımız almak zorundadır” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitiren 251 vatandaş, İBB’nin Saraçhane’deki binası önünde anıldı. “Şehitler Panosu” önünde düzenlenen anmaya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekilleri Emine Gülizar Emecan, Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Sezgin Tanrıkulu, Turan Aydoğan, Gökan Zeybek, Cihangir İslam, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ve İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ile belediye bürokratları katıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anmada İmamoğlu bir konuşma yaptı. İmamoğlu konuşmasında, 15 Temmuz 2016’da yaşananların asla unutulmayacağını söylerken, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözlerini anımsattı.  

İmamoğlu, “15 Temmuz günü milletimizin birliğine, egemenliğine ve özgürlüğüne saldıranlar karşısında kararlılıkla, cesaretle, dirayetle duran aziz milletimizi dimdik ayakta buldular. Bu milleti zincire vurmaya kalkan herkes gibi onlar da kaybetmeye elbette ki mahkûmlardı. Çünkü bu ülkenin çocukları daha ilkokul sıralarından itibaren bilirler ki ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Bu egemenliği korumak da yine milletimizin kendi ellerindedir” dedi.

“Silahsız insanlara ateş açacak, şehrin ortasında tanklar yürütecek, yüce Meclis’in üzerinde uçaklar uçuracak kadar aklını, izanını kaybetmiş, kişiye itaati devlete hizmetten üstün tutmuş hainler daima hatırlanacaktır” diyen İmamoğlu şöyle devam etti:

“Allah bu aziz milleti devletin kendine bahşettiği unvan, rütbe ve sorumluluğa itibar etmeyip, farklı çıkar çevrelerinin takdirinden, ilgisinden medet umanlardan korusun. Devletimiz, milletimiz bu tür kötü niyetli kişilere, örgütlenmelere karşı kendini koruyacak mekanizmaları bir an önce devreye almak durumundadır ve zorundadır. İşte 15 Temmuz’dan çıkarmamız gereken en büyük derslerden birisi de budur.”

“Tehdit henüz ülkemizin üstünden kalkmamıştır”

15 Temmuz benzeri tehditlerin henüz ortadan kalkmadığının altını çizen İmamoğlu, “Bu ülkede liyakate sahip, sadece kamuya hizmet edecek, yalnızca halka hesap verecek yurtsever milyonlarca insanımız var. Onlar oldukça elbette bizim sırtımız yere gelmez, gelmeyecek. Ancak tehdit henüz ülkemizin üstünden kalkmamıştır. Mutlak buna dair süreci güçlendirici tedbirleri milletimiz, halkımız almak zorundadır. Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Hakları asla ödenemez, bunu biliyoruz. İBB olarak özellikle kurumumuzun önünde ve içinde hayatını kaybeden şehitlerimizi ayrıca rahmetle anıyor, minnetlerimizi sunuyoruz. İBB olarak tüm şehitlerimizin, yakınlarının ve gazilerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

15 Temmuz şehitleri, Edirnekapı’daki 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği’nde de anıldı. İstanbul Valiliği tarafından organize edilen anma törenine Vali Ali Yerlikaya, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.