Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIVB Milletler Ligi yarı finalinde İtalya’ya 3-0 kaybeden Filenin Sultanları, bronz madalya maçına çıkacak

FIVB Milletler Ligi yarı final mücadelesinde Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya’ya 3-0 mağlup oldu. Filenin Sultanları üçüncülük mücadelesinde Sırbistan ile karşılaşacak.

Ankara Spor Salonu’nda dün (16 Temmuz) oynanan FIVB Milletler Ligi yarı final mücadelesinde Ay-Yıldızlılar, İtalya’ya 18-25, 26-28 ve 22-25’lik setlerle 3-0 mağlup oldu.

Karşılaşmanın ilk seti dengeli başladı. Ancak servis hataları sebebiyle Filenin Sultanları 17-12 geri düşünce koç Giovanni Guidetti mola aldı. Mola dönüşünde de üstünlüğünü sürdüren İtalya, ilk seti 25-18’lik skorla kazandı.

Baştan sona dengede giden ikinci sette ise skor 26-26’ya geldikten sonra Paola Egonu’nun üst üste sayıları ile 28-26’lık skorla gülen taraf İtalya oldu ve setlerde durum 2-0’a geldi. 

Karşılaşmanın üçüncü setine ise hızlı başlayan İtalya farkı açmayı başarsa da geri dönen milliler skoru 20-21’e getirerek İtalya’ya mola aldırdı. Mola dönüşü Egonu’nun sayısıyla 20-22 öne geçen İtalya avantajı eline aldı. Servis hatasıyla Filenin Sultanları 22-24’geri düştü ve Guidetti molasını kullandı. Mola dönüşü Egonu’nun ace’i ile seti 25-22 kazanan İtalya karşılaşmadan da 3-0 galip ayrıldı ve finalde Brezilya’nın rakibi oldu. Paola Egonu 26 sayı ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken, İtalya adına Caterina Chiara Bosetti 11 sayı ile oynadı. Filenin Sultanları’nda ise Ebrar Karakurt’un 14 ve Eda Erdem’in 11 sayısı yeterli olmadı.

Filenin Sultanları, üçüncülük için bugün Sırbistan ile karşılaşacak. 

Karşılaşma sonrası İlkin Aydın’ın açıklamaları: 

Koç Giovanni Guidetti’nin açıklamaları:

FIVB Milletler Ligi’nde Filenin Sultanları’nın Sırbistan ile oynayacağı bronz madalya karşılaşması bugün saat 15.00’te başlayacak. İtalya ve Brezilya arasındaki final mücadelesi ise 18.30’da oynanacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.