Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB’den “asbestli gemi” açıklaması: “Mücadeleyi sürdüreceğiz”

Türk Tabipleri Birliği (TTB), içinde 600 ton asbest bulundurduğu belirtilen uçak gemisi NAe Sao Paulo’nun, söküm için İzmir Aliağa’ya getirileceği bilgisi üzerine açıklamada bulundu. TTB, “Halk sağlığı açısından büyük risk oluşturan geminin ülkemize sokulmaması için, TTB olarak her türlü bilimsel ve hukuksal mücadeleyi sürdüreceğimizi kamuoyuna duyuyoruz” dedi.

Brezilya donanmasına ait NAe São Paulo adlı uçak gemisinin söküm için İzmir’in Aliağa ilçesine getirilecek olmasına yönelik tepkiler sürüyor.

“Mücadeleyi sürdüreceğiz”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) resmi hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarında, asbestli geminin Türkiye’ye getirilmemesi için elinden geleni yapacağını açıkladı. TTB’nin konu hakkındaki açıklaması şöyle:

“Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre; başta asbest olmak üzere tehlikeli atık yüklü NAe Sao Paulo isimli Brezilya donanmasına ait geminin, sökülmek üzere Aliağa’ya getirilmesi izninin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verildiğini öğrendik. Halk sağlığı açısından büyük risk oluşturan geminin ülkemize sokulmaması için, TTB olarak her türlü bilimsel ve hukuksal mücadeleyi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.