Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’nun aile mezarlığının duvarına yapılan “gamalı haç” çizimi – Mahalle muhtarı Ömer Hotaman: “Olayın İmamoğlu’yla alakası yok, abartılıyor”

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Cevizli Mahallesi Muhtarı Ömer Hotaman, İstanbul Büyükşehir Belediyei (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aile kabristanının da bulunduğu mezarlığın duvarına çizilen gamalı haçla ilgili olarak ”Belli ki çocukların işi. Olayın İmamoğlu’yla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Medya tarafından abartılıyor” dedi.

Trabzon-Akçaabat’a bağlı Cevizli Mahallesi’nde bulunan Ekrem İmamoğlu’nun aile mezarlığının duvarına Nazilerin sembolü gamalı haç çizilmişti. Mahalle muhtarı Ömer Hotaman, olayın İmamoğlu’yla ilgisi olmadığını söyledi:

“Gamalı haç Akçaabat Çok Programlı Anadolu Lisesi duvarına da çizilmişti. Belli ki çocukların işi. Olayın Ekrem İmamoğlu’ya ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Medya tarafından abartılıyor. Olayı büyütmeye gerek yok.”

“Neden buraya yapıldı?”

Ekrem İmamoğlu’nun akrabası Cemal İmamoğlu ise çizimin ailesine ve İBB başkanına karşı yapıldığı görüşünde:

“’Çocuklar yaptı’ deniyor. Mezarlığa giden yola ve mezarlığın duvarına 20 metre arayla iki kere çizilmiş. Neden yapıldı bu? Madem ‘Abartılıyor’ diyorlar, tamam büyütmeyelim, kapatalım. Ama o halde kim yaptı? Neden yaptı? Ortaya çıkarılsın.”

“Çocuklar yapmış da olabilir” diyen Cemal İmamoğlu, “Çocuklar yapmış olsa bile mutlaka kafasında başka bir şey vardır” diye ekledi.

Ekrem İmamoğlu’nun akrabası Cemal İmamoğlu, gamalı haç çizimlerini boyayla kapattığını söyledi.

Soruşturma sürüyor

Jandarma tarafından yürütülen soruşturmada henüz bir şüpheli yok. Jandarma, 17 Temmuz günü yaşanan olayın, 18.40 -19.00 saatleri arasında gerçekleştiğini düşünüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.