Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koç Üniversitesi çalışanlarının eylemi üçüncü gününde devam ediyor: “Herkesi bizi görmezden gelmeye çalışan patronlara karşı ne kadar güçlü olduğumuzu göstermeye çağırıyoruz”

Koç Üniversitesi’nde Eurest Service taşeron firmasına bağlı çalışan temizlik işçileri, taleplerinin karşılanmaması ve kampanyaya öncülük eden arkadaşlarının görev yerlerinin değiştirilmesi üzerine başlattıkları eylemin üçüncü gününde. 

İşçiler bugün, Eurest Service Genel Müdürlüğü’nün bulunduğu İstanbul Ataşehir’de Emaar Plaza önünde toplandı. İşçiler adına açıklamayı Zühre Şahin ve Levent İşler yaptı. 

“Bizi yok saydılar”

Üzerlerindeki iş yükünün her geçen gün arttığını belirten Levent İşler, “Sorunlara karşı defalarca dilekçe versek de bir dönüş alamadık. Koç Üniversitesi de, taşeron firma da bizi yok saymaya çalıştı. 19 Nisan günü ekonomik krizin de derinleşmesiyle geçinmekte zorlandığımızı ve sosyal haklarımızı almak istediğimizi söyleyerek bayram ikramiyesi ve gıda desteği için 103 imza topladık ve dilekçelerimizi teslim ettik. Koç Üniversitesi, bize hakkımızı vermediği gibi, görmezden geldi. Güvenlik görevlilerini üzerimize saldı. En sonunda, altı işçiyi farklı yerlere sürerek bu örgütlenmeyi bölmeyi hedeflediler” diye konuştu. 

“Koç Üniversitesi servisleriyle gözaltına alındık”

Koç Üniversitesi ve taşeron Eurest Service firmasının, sorunları çözmek yerine jandarmayı üzerlerine gönderdiğini belirten İşler, şöyle devam etti:

“28 kişi gözaltına alındık. Bizi gözaltına alan jandarmanın, Koç’un jandarması, sermayenin jandarması olduğunu gördük. Bizi gözaltına almaları için Koç Üniversitesi kendi servislerini gönderdi. Kararlı duruşumuz sayesinde ikinci gün okul önündeki barikatları çektirerek basın açıklamamızı yaptık. Firma ve Koç yönetimine bir saat müddet verdik. Sonrasında bizimle görüşmeye gelen Eurest Service Bölge Yöneticisi, altı işçinin işe alınmayacağını söyledi. Biz şunu biliyoruz; patronlar, örgütlü, planlı bir şekilde üzerimize geliyorlar. Bizi yıldırmak için, irademizi kırmak için böyle davranıyorlar.”

“Yarın işyerinizin önündeyiz”

Açıklamada işçiler adına konuşan Zühre Şahin de şunları söyledi:

“Bu direnişi birlikte büyütelim. Bizlere destek vermeye devam edin, direnişi birlikte büyütmeye devam edelim. Biz, bugün ‘Sizi işe geri almayacağız’ diyenlerin suratına ‘Biz devam ediyoruz’ demeye geldik. Yarın da işyerimizin önünde, Koç Üniversitesi önünde olacağız. Herkesi yine orada bizimle olmaya çağırıyoruz. Herkesi, bizim kanımızı emen, bizi görmezden gelmeye çalışan patronlara karşı ne kadar güçlü olduğumuzu göstermeye çağırıyoruz.”

HDP’li Gülüm’den destek

Eyleme desteğe gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, üniversite yönetimi şirket yetkililerine “Verdiğiniz ücretler sizin bir gecede harcadığınız ücretler ama siz onu bile çok görüyorsunuz” diyerek seslendi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.