Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trabzon Emniyeti: “İmamoğlu’nun aile mezarlığının duvarına gamalı haç çizenler 13 ve 15 yaşında”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aile kabristanının da olduğu Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Cevizli Mahallesi’ndeki mezarlığın duvarındaki gamalı haçın iki çocuk tarafından çizildiği ortaya çıktı.

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Cevizli Mahallesi’nde, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aile kabristanının da bulunduğu mezarlığın duvarına gamalı haç sembolünü çizenlerin 2007 doğumlu S.Ü. ve 2009 doğumlu M.T.B. olduğu tespit edildi.

Emniyetten açıklama

Trabzon Emniyeti, “Olayı aydınlatmaya yönelik çalışmalarda söz konusu sembolleri çizdikleri de tespit edilen SSÇ’lar 2009 doğumlu M.T.B. ile 2007 doğumlu S.Ü. adres tespitleri sonucu yakalanmıştır. Yaşları küçük çocuklar, mezarlık, reklam tabelaları, işaret levhaları ve ortaokul duvarlarına, internetteki oyunlardan gördükleri ve şekil itibarıyla da beğendikleri, anlamını bilmedikleri sembolleri spreyle yaptıklarını ve yazı yazdıklarını beyan etmişlerdir. Konuya ilişkin süreç, adli makamların talimatlarına istinaden takip edilmektedir” açıklamasında bulundu.

Medyascope‘a konuşan Cevizli Mahallesi Muhtarı Ömer Hotaman, ”Belli ki çocukların işi. Olayın İmamoğlu’yla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Medya tarafından abartılıyor” demişti.

Ekrem İmamoğlu’nun akrabası Cemal İmamoğlu ise “Mezarlığa giden yola ve mezarlığın duvarına 20 metre arayla iki kere çizilmiş. Neden yapıldı bu? Madem ‘Abartılıyor’ diyorlar, tamam büyütmeyelim, kapatalım. Ama o halde kim yaptı? Neden yaptı? Ortaya çıkarılsın” diye konuşmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.