Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Konferans Ligi: Medipol Başakşehir, tur umutlarını İsrail’e bıraktı – Konyaspor ilk maçta işi bitirdi

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 2. ön eleme turu heyecanı, dün (21 Temmuz) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Medipol Başakşehir, sahasında konuk ettiği İsrail temsilcisi Maccabi Netanya ile 1-1 berabere kalırken Konyaspor, Belarus ekibi Bate Borisov’u 3-0 mağlup ederek rövanş öncesi büyük avantaj elde etti. 

Medipol Başakşehir, tur umutlarını İsrail’e bıraktı 

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 2. ön eleme turu heyecanı, dün (21 Temmuz) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Medipol Başakşehir, ilk sınavına İsrail’in Maccabi Netanya takımı karşısında çıktı. 

İsrail temsilcisi, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın henüz 2. dakikasında Gil Itzhak ile öne geçerken, Başakşehir 81’de Patryk Szysz ile beraberliği yakaladı. Karşılaşma, 1-1’lik eşitlik ile sona erdi. Maccabi Netanya’da Plamen Galabov, 90. dakikada ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu mücadelenin rövanşı 28 Temmuz Perşembe günü İsrail’de oynanacak.

Başakşehir-Maccabi Netanya eşleşmesinin galibi, 3. eleme turunda Breidablik-Podgorica eşleşmesinin galibiyle oynayacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Konyaspor ilk maçta işi bitirdi

Konyaspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Belarus temsilcisi BATE Borisov ile karşılaştı. Temsilcimiz, UEFA’nın aldığı karar dolayısıyla Belarus’ta oynaması gerektiği maçı sahasında seyircisiz oynadı. 

Temsilcimiz, 38. dakikada Zymer Bytyqi ile öne geçerken karşılaşmanın 40. dakikasında Uğurcan Yazgılı, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek Konyaspor’u 10 kişi bıraktı. Ancak İlhan Palut’un ekibi, yaklaşık 50 dakika boyunca bir kişi eksik mücadele etmesine rağmen BATE Borisov karşısında zorlanmadı. Yeşil-beyazlılar, Konrad Michalak ve Robert Muric’in golleri ile farka koştu ve rakibini 3-0 mağlup etti. Rövanş karşılaşması, 28 Temmuz Perşembe günü MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda oynanacak.

Bu turu geçen takım, 3. eleme turunda Koper-Vaduz eşleşmesinin galibi ile oynayacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.