Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezgin Baran Korkmaz’ın eski şirketi Unico Sigorta’nın yönetim kurulu başkanı, İnan Kıraç’ın iş ortağı Jan Nahum oldu

Sezgin Baran Korkmaz’ın eski şirketlerinden Unico Sigorta’nın devir işlemleri tamamlandı. Heksagon firmasının yüzde 79 hissesine sahip olduğu Unico Sigorta’nın yönetim kurulu başkanı, İnan Kıraç’ın iş ortağı Jan Nahum oldu.

Unico Sigorta SBK Holding tarafından 2020 yılında satın alınmıştı. Korkmaz’ın en önemli girişimlerinden biri olarak gösterilen Unico Sigorta’nın hakim hissedarı ise SBK Holding’in de hissedarı olduğu Heksagon’du. SBK Holding’in şirketteki tüm hisseleri Mayıs 2021’de Singapur merkezli RB Investments PTE LTD’ye satılmıştı. Korkmaz’ın şu an herhangi bir hissesinin bulunmadığı Heksagon’un yönetim kurulunda da Nahum kardeşler yer alıyor.

Unico Sigorta 1988’de, Commercial Union adıyla kurulmuş, daha sonra unvanı Aviva Sigorta olarak değişmişti. 2015’te Hollanda Kalkınma Bankası FMO, Alman Kalkınma Bankası DEG ve Londra merkezli EMF Capital Partners’in ortaklığı olan Kibele B.V.’nin sahibi United Insurance Company tarafından satın alınan şirketin adı Unico Sigorta olarak değiştirilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.