Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener “Anlat İstanbul” programında konuştu: “100 liraya uyuşturucu satılıyorsa bazıları görevini yerine getirmiyor demektir”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın “Anlat İstanbul” çalışması tamamlandı. Çalışma sonucunda hazırlanan rapor bugün (28 Temmuz) açıklandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in de katıldığı etkinlikte sunum yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, 84 bin 500 kişi ile görüşüldüğünü ve İstanbul’un 39 ilçesinin ortak sorunun yüzde 52 ile ekonomi olduğunu söyledi. Rapor sonuçları hakkında konuşan Meral Akşener, “Türkiye asgari ücrete mahkûm olmuş” dedi.

İYİ Parti’nin “Anlat İstanbul” çalışmasının tamamlanmasının ardından hazırlanan rapor, İstanbul İl Başkanlığı’ndaki programla açıklandı.

Programın açılışında konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, 84 bin 500 kişi ile görüşüldüğünü ve İstanbul’un 39 ilçesinin ortak sorunun yüzde 52 ile ekonomi olduğunu söyledi.

Kavuncu’nun konuşmasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çalışmanın sonuçları ve gündem hakkında açıklamalarda bulundu.

“Türkiye asgari ücrete mahkûm olmuş”

Ev kadınlarının zor şartlar altında yaşadığını belirten Akşener, “Türkiye asgari ücrete mahkûm olmuş. Ev kadınlarının hali perişan. Hayvan yetiştiricilerinin inanılmaz hikâyeleri var. Mesela Kayseri’de gözleri yaşlı bir arkadaş seslendi: ‘Abla ben mallarıma oruç tutmayı öğrettim’ dedi. Yem o kadar pahalı ki aralıklı veriyor. Ben bunu birkaç yerde söyledim. Biz İYİ Parti olarak makulün temsilcisiyiz. Makulün peşinde yürümeye devam edeceğiz. İstanbul bu çalışmanın geniş ürünü” dedi.

“100 liraya uyuşturucu satılıyorsa bazıları görevini yerine getirmiyordur”

Türkiye’deki yasaklı madde kullanımına da değinen Akşener, “Uyuşturucu diye bir meselenin benim gezdiğim yerlerde de İstanbul’da da ne kadar önemli olduğunu gördük. Bana Ahlat’ta, İstanbul’da, Ankara’da da söyledi anneler” dedi.

Yoksul insanların 100 liraya uyuşturucu satın alabildiğini söyleyen İYİ Parti lideri, “100 liraya uyuşturucu satılıyorsa bazıları görevini yerine getirmiyor demektir. İstanbul, Ankara, Bitlis’ten bahsediyorum; her yerde annelerin şikayeti uyuşturucu. Demek ki bir yerlerde bir bozukluk var ve bunun düzeltilmesi gerekiyor” diye konuştu.

“‘Hanım kız’ deyince kızılıyor, ‘sürtük’ deyince problem yok”

Vatandaşları kapı kapı gezip şikayetlerini dinlediklerini belirten Akşener, konuşmasında siyasetteki “hanım kız” tartışmasına şöyle değindi:

“Ben, bir genç arkadaşımız ve sosyal hizmetler konusunda uzman bir hanım arkadaşımızla ziyaret ediyoruz. ‘Hanım kız’ deyince kızılıyor, ‘sürtük’ deyince problem yok. Evlere izin alarak giriyoruz. İstanbul’un bazı mahallelerinde tahmin edemeyeceğiniz problemler var. İşte bir beka sorunu da buradadır. İstanbul’un apartmanlarının altı ayağının izi çıkıyor. O evlerdeki çocuklarda astım, bodurluk başlamış. Çocuklar inanılmaz zayıf. O evlerin buzdolaplarını açtığınızda gördüklerinize bağıra bağıra ağlayabilirsiniz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.