Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zam beklerken mevcut hakları ellerinden alınan PTT taşeron işçileri iş bıraktı

PTT A.Ş. bünyesinde taşeron olarak çalışan işçiler bu sabah (1 Ağustos) Türkiye’nin birçok yerinde iş bıraktı.

https://twitter.com/medyascope/status/1554048672014401536?s=20&t=xo-G1BJVZP6UXRozQAhxhQ

Bugün, PTT’de taşeron olarak çalışan 14 bin işçinin sözleşme yenileme tarihi. İşçiler, geçmiş yıllardaki sözleşmelerde asgari ücret üzerinden yüzde 30 ila 40 bandında fark alırken, yeni imzalatılmak istenen sözleşme ile ancak yüzde 10 civarında fark alabilecek.

Sigorta primleri ve mesai ücretleri düşecek

Asgari ücrete zam yapılması ardından işçiler ara zam beklerken mevcut hakları da elinden alınacak. Aylık maaş düzenlemesinde sosyal haklar hesaplamaya dahil edilmediği için PTT taşeron çalışanlarının emeklilik, sigorta primleri ve mesai ücretleri düşecek.

“Her gün evinize misafir olan taşeron işçiler hakkını alsın”

Konuya ilişkin PTT taşeron işçilerinin sendikası PTT-Sen’in açıklaması şöyle: “Biz koca bir çınar olduğunu söyleyen PTT kurumunda her seçim öncesi kadro vaadi verilen, geçim bu denli zorlaşmış, asgari ücrete dahi ara zam yapıldığı bir dönemde ücret hakları düşürülmüş taşeron işçileriz. Talebimiz çok açıktır, eski sözleşmelerimizin yeniden düzenlenip önümüze koyulmasını 14 bin taşeron işçi için istiyoruz. Talebimiz gerçekleşene kadar dağıtım merkezlerimizde bekliyoruz. Çocuklarımızın, bizlerin geleceği için kurumun tüm yükünü sırtlanmış biz taşeron işçilerin bu talebinin dikkate alınacağını umuyoruz. Bize destek olun, her gün evinize misafir olan taşeron işçiler hakkını alsın.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.