Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bayrampaşa Hal işçileri grevde: “Sigortamız yatsın, ücretler artırılsın”

Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hal işçileri, düşük ücret ve çalışma koşulları nedeniyle iş bıraktı. 

İstanbul Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’nde çalışan işçiler, sigortalarının yatırılması, sosyal haklarının verilmesi, hal açılış ve kapanış saatlerinin belirlenmesi ve ücretlerinin artırılması talebiyle greve başladı. Grev kararı alan işçiler, sabah saatlerinde hal içinde bir araya gelerek açıklama yaptı. 

“Bundan sonra ne gerekiyorsa onu yapacağız”

İşçiler adına konuşan Hakan Etemoğlu, günde 15 saat zor şartlar altında çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Bizim ücretlerimiz yükseleceğine geriledi. Burada çalışan altı bine yakın eleman var. Bizim sağlık sigortamız yok. Sağlık ocağımız yok. Birimiz buralarda bir kaza geçirsek kimse müdahale edemeyecek. Bir ambulans gelene kadar iş işten geçecek. Ondan sonra sergi sahiplerine ve hal müdürüne birçok defa taleplerimizi aktardık ama olumlu karşılamadılar. Biz de bundan sonra ne gerekiyorsa onu yapacağız.”  

İşçiler, taleplerine karşı patronların, ucuz işgücü olarak gördükleri mültecileri çalıştırma tehdidinde bulunduğunu da söylediler. Hal işçileri, talepleri karşılanana kadar indirme ve boşaltma işlemlerini yapmayacaklarını belirttiler. İşçiler, yaptıkları açıklama ardından hal içinde beklemeye başladı. 

Hal İşçilerinin talepleri ise şöyle: 

  • Hamallık ücreti 1,5 liradan 2 buçuk liraya çıkarılsın. 
  • Sigortamız yatsın. 
  • Sosyal haklarımız verilsin.
  • Günde en az 15 saat çalışıyoruz, halin açılış ve kapanış saatleri belli olsun.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.