Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tazminat ve alacakları için eylem yapan 15 ETF Tekstil işçisi gözaltına alındı, işçiler fabrikadan mal çıkaran kamyonların önünü kesti

İstanbul-Tuzla’da faaliyet yürüten ETF Tekstil işçilerinin eylemi 13. gününde devam ediyor. Eyleme katılan 15 işçi gözaltına alınırken fabrikanın içindeki işçiler, dışarı mal çıkaran kamyonların önünü kesti.

31 Temmuz’da ekonomik nedenlerle fabrikayı kapatacağını duyuran fakat herhangi bir iflas durumu açıklamayan ETF Tekstil patronu, ihbar tazminatı ile 2020 yılından beri ödenmeyen üç buçuk maaş ikramiyenin ödenmeyeceğini, kıdem tazminatının ise ancak yüzde 60’ının ödeneceğini işçilere bildirdi. 

Deri, Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTEKS) üyesi işçiler başta tazminatları olmak üzere alacakları için fabrika içinde ve dışında eyleme başladı. İşçiler, eylemlerine gece-gündüz devam ederken işçilerin fabrikaya girişini engellemek için fabrikanın kapısı kapatıldı. 

İşçiler, ETF Tekstil patronu Sanem Dikmen’in yaptırdığı demir kapılara “Hakkımızı ver Sanem Dikmen”, “Yılgınlık yok, direniş var”, “Direne direne kazanacağız” yazdı.

Tuvaletler kilitlendi

ETF patronu Sanem Dikmen’in talimatıyla fabrikaya yeni güvenlik görevlileri getirildi. Sabahın erken saatlerinde fabrika önünde bekleyen işçiler, ETF yöneticilerinin fabrikaya arabayla girmesiyle beraber açılan kapıdan güvenliğin tüm engellemelerine rağmen geçmeyi başardı ve eylemlerine içeride devam etti. 

İşçiler gözaltına alındı, kamyonların önü kesildi

Fabrikaya çok sayıda çevik kuvvet ekibi geldi. İşçilerin dışarıya çıkmaması üzerine Ssavcı ifade alacak” denildi ve 15 işçi gözaltına alındı. İşçilerin bir kısmı fabrika önünde oturarak işverenin mal çıkarmasına karşı kamyonların önünü kesmeye başladı. Fabrikanın dışında ise beş otobüs çevik kuvvet ekibi polisi hazır bekliyor. Ayrıca fabrika içinde de çevik kuvvet ekipleri bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.