Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden’ın zaferi: ABD Kongresi iklim krizi ve ilaç fiyatlarıyla mücadele için 430 milyar dolarlık yasa teklifini kabul etti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senatosu, Joe Biden’ın ülke içi gündemlerinden biri olan ve Demokratların “cesur bir yeşil enerji paketi” olarak nitelediği yasa teklifini kabul etti. Yasa teklifi, iklim kriziyle mücadele etmek, reçeteli ilaç fiyatlarını düşürmek ve şirket vergilerini artırmak için 430 milyar dolar harcama ve 740 milyar dolar net kazanç öngörüyor.

ABD Senatosu, iklim kriziyle mücadele etmek, ilaç fiyatlarını düşürmek ve şirket vergilerini artırmak için 430 milyar dolar harcamayı öngören yasa tasarısını dün (7 Ağustos) kabul etti. ABD Başkanı Joe Biden’ın ülke içi gündemlerinden biri olan bu yasa tasarısının Senato’dan geçmesi Demokratlar arasında sevinçle karşılandı.

Enflasyon Azaltma Yasası adlı yasa tasarısı, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında 27 hafta boyunca süren uzun müzakereler sonucunda kabul edildi.

ABD Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, tasarının Senato’dan geçmesinin ardından şu yorumda bulundu:

“Yasa, enerji ve bazı ilaçlar için tüketici maliyetlerini düşürürken iklim değişikliğiyle mücadele anlamında Amerika tarihindeki en cesur temiz enerji paketini içeriyor.”

ABD’nin karbon salımını 2030’a kadar yüzde 40 oranında azaltmayı öngören yasa, şirket ve varlık vergisindeki uygulamaları sıkılaştırıyor. Ayrıca yasa, yaşlılar için reçeteli ilaç maliyetlerini azaltıyor.

Demokratlar, yasa tasarısının 430 milyar dolar harcama içermesi ve yaklaşık 740 milyar dolar net kazanç planlamasından dolayı Cumhuriyetçiler tarafından sert eleştirilere maruz kalmıştı.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.