Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz Avrupa arenasında: Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir turu geçti – Konyaspor, Lihtenştayn temsilcisine elendi 

Temsilcilerimiz dün (11 Ağustos) Avrupa arenasında boy gösterdi. 3-0’ın rövanşında Fenerbahçe, Çekya temsilcisi Slovacko ile 1-1 berabere kaldı ve play-off turuna yükseldi. Medipol Başakşehir de UEFA Konferans Ligi 3. eleme turu rövanş maçında İzlanda ekibi Breidablik’i 3-0 mağlup ederek yoluna devam etmeyi başardı. Arabam.com Konyaspor ise Konferans Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Lihtenştayn temsilcisi Vaduz’a evinde 4-2 yenilerek Avrupa defterini kapattı. 

Fenerbahçe, Slovacko’yu saf dışı bıraktı

Jorge Jesus yönetiminde lige kötü bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Slovacko deplasmanına konuk oldu. 3-0 kazandığı maçın rövanşında temsilcimiz, Miroslava Valenty Stadyumu’nda Çekya temsilcisi ile kozlarını paylaştı. 

İstanbul’da oynanan ilk maçta Slovacko’yu Emre Mor ve Lincoln’ün (2) golleriyle 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, rövanş maçında rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin golünü Serdar Dursun atarken, Slovacko’nun golünü ise Ondrej Sasinka kaydetti. 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Austria Wien ile karşı karşıya gelecek. Eşleşmede ilk maç 18 Ağustos’ta Avusturya’da, rövanş karşılaşması ise 25 Ağustos’ta İstanbul’da oynanacak.  

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=gojVf8ziUkk

Medipol Başakşehir, Breidablik’i rahat geçti

Medipol Başakşehir, UEFA Konferans Ligi 3. Tur ilk maçında 3-1 mağlup ettiği İzlanda ekibi Breidablik’i İstanbul’da ağırladı. Temsilcimiz, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan karşılaşmada rakibi karşısında zorlanmadı. 

Breidablik’i 3-0 mağlup etmeyi başaran Başakşehir, turu geçen taraf oldu. Temsilcimize galibiyeti getiren golleri Okaka, Touba ve Aleksic kaydetti. Başakşehir, UEFA Konferans Ligi play-off turunda Belçika ekibi Royal Antwerp ile karşı karşıya gelecek. Eşleşmede ilk maç 18 Ağustos’ta İstanbul’da, rövanş karşılaşması ise 25 Ağustos’ta Belçika’da oynanacak.  

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Konyaspor, Lihtenştayn temsilcisine elendi 

Arabam.com Konyaspor, Lihtenştayn deplasmanında 1-1 berabere kaldığı Vaduz ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış töreni nedeniyle zemini futbol oynanamaz hale gelen Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynandı. Söz konusu durum, Konyaspor’un Avrupa’ya sürpriz vedasına adeta zemin hazırladı. 

Ülkesi Lihtenştayn’da futbol ligi bulunmayan Vaduz, Arabam.com Konyaspor’u 4-2 mağlup ederek Avrupa kupalarındaki yolculuğuna devam etti. İsviçre 2. Ligi’nde şu ana kadar oynadığı dört maçı da kazanamayan Vaduz’a, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde galibiyeti getiren golleri Cedric Gasser (2), Manuel Stutter ve Tunahan Çiçek kaydetti. Konyaspor’un gollerini ise Guilherme ve Amir Hadziahmetovic attı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.