Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jüpiter’i daha önce hiç böyle görmediniz

Evrenin en derin ve en net fotoğraflarını paylaşan Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi’nden (NASA) yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. James Webb Uzay Teleskopu bu sefer de Güneş sisteminin en büyük gezegeni Jüpiter’in daha önce hiç paylaşılmamış görüntülerini paylaştı.

İzleyin: Evrenin sırları | #JamesWebb Uzay Teleskobu’nun gözünden fotoğraflar

Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Jüpiter’in James Webb Uzay Teleskopu ile çekilen yeni görüntülerini paylaştı. Jüpiter, dünyanın en yeni ve en büyük uzay teleskopunun çektiği görüntülerde daha önce hiç olmadığı şekilde görülüyor. Görüntülerde Jüpiter’in auroraları, gezegenin kuzey ve güney kutuplarının ötesine uzanıyor.

“Jüpiter’i hiç böyle görmemiştik”

NASA tarafından paylaşılan görüntü, 27 Temmuz 2022’de James Webb Uzay Teleskopu tarafından elde edildi ve dünyadan yaklaşık 1 milyon 609 kilometre uzaklıkta bulunan gözlemevinde çekildi.

Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesi’nden Imke de Pater, söz konusu görüntülerin ardından yaptığı açıklamada şaşkınlığını gizleyemedi. Pater şöyle konuştu: “Jüpiter’i hiç böyle görmemiştik. Bütün bu görüntüler oldukça inanılmaz. Dürüst olmak gerekirse bu kadar iyi olmasını biz de beklemiyorduk.”

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.