Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kayseri’de emniyet binası basıp bir polisin burnunu kıran AKP İlçe Gençlik Kolları Başkanı tutuklandı, detaylara Medyascope ulaştı

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde dün akşam saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü basan ve bir polis memurunu darbeden AKP Tomarza Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaralı polis memurunun tedavisine hastanede devam ediliyor. Dün akşam yaşananların detaylarına Medyascope ulaştı.

Medyascope’un ulaştığı bilgilere göre Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Tomarza Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz ve yanındaki arkadaşları dün akşam üzeri Tomarza İlçe Emniyet Amirliği’ni bastı. Polis memuru F. Ç.’yi darbeden saldırganlar F. Ç.’nin burnunu kırdı. Hakan Korkmaz dün akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine sevk edildi. Olaydan sonra Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırılan F. Ç.’nin tedavisi ise hastanede devam ediyor.

Hakan Korkmaz

“Kimlik sorulmasını istemedi”

Yaşananları sosyal medya hesabından duyuranlardan biri emekli emniyet müdürlerinden Fatih Eryılmaz’dı. Olay hakkında öğrendiklerini Medyascope’a aktaran Eryılmaz, yaşananları şöyle anlattı:

“Hakan Korkmaz emniyet binasına girerken polis memuru kimlik soruyor. Kendisi ise kimlik vermek istemiyor. Bunun üzerine Korkmaz tartışma çıkarıyor. Dışarıdan birkaç arkadaşını çağırıp F. Ç.’ye saldırıyorlar. F. Ç.’nin burnu kırılıyor.”

Olayı takip eden avukat İsmail Tanrıöven ise saldırganların tamamının dün akşam gözaltına alındığını, Hakan Korkmaz’ın tutuklandığını, diğer saldırganların ise serbest bırakıldığını söyledi. 

Siyasî baskı endişesi 

Polis memuru F. Ç., Hakan Korkmaz’dan şikâyetçi oldu. Medyascope’a konuşan bir başka emekli emniyet mensubu ise Hakan Korkmaz’ın siyasî nüfuzundan çekindikleri için olayı gören bazı polislerin çalışma arkadaşlarına yapılan saldırıyı engelleyecek müdahalede bulunamadıklarını söyledi. Aynı kişi, şikâyetin geri çekilmesi için amirler üzerinden siyasî baskı yapılabileceğini de ifade etti.

“Görevden el çektirildi”

Konuya ilişkin açıklama yapan AKP Kayseri İl Başkanlığı, Hakan Korkmaz’ın parti içindeki görevine son verildiğini duyurdu: “Olayın tarafımızca öğrenilmesiyle birlikte ilgili şahıs hakkında Genel Merkez Gençlik Kollarımızdan gelen üst yazıyla ivedilikle görevinden el çektirilme kararı verilmiştir.”

Kayseri Valiliği’nin açıklamasında ise polis memuruna yapılan saldırı “arbede” olarak tanımlanırken “Bu menfur saldırıyı hoş görmediğimizi ve konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla bildiririz” ifadelerine yer verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.