Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emlak Konut’ta inşaat işçileri, görüşme sonrası eylemlerine ara verdi

İstanbul-Ümraniye’de yapımı süren “Finans Merkezi” şantiyesinde Gür Yapı ve Yapı & Yapı taşeron firmalarında çalışan inşaat işçileri, şirketin ücretleri hesaplamak için süre istemesi üzerine eylemlerini erteledi.

İnşaat-İş ve DİSK/Dev Yapı-İş, üyelerinin ödenmeyen ücretleri için bugün, Ataşehir’de bulunan Emlak Konut GYO önünde eylem çağrısı yapmıştı. Emlak Konut yetkilileri eyleme 30 dakika kala işçileri ve sendika temsilcilerini görüşmeye çağırdı. Yapılan görüşme sonrasında, şirket ücretleri hesaplamak yarına (9 Eylül) kadar süre istedi. 

Kararı değerlendiren işçiler, eylemlerini erteledi. 

Görüşme sonrası işçiler adına İnşaat-İş Sendikası temsilcisi Deniz Gider açıklama yaptı. Şirketin süre istemesi üzerine eylemi ertelediklerini söyleyen Gider, “Emlak Konut, ücretleri hesaplayarak  taşeron firma Yapı&Yapı ve Gür Yapı’ya iletecek. Bu direnişimiz bittiği anlamına gelmiyor. Bize hesaplamalar için dönüş yapacaklar. Sürece ona göre karar vereceğiz” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.