Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

3. Charles resmen kral ilan edildi

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün ardından tahtın varisi ve 73 yaşındaki oğlu Charles, Londra’daki St James’s Sarayı’nda resmen kral ilan edildi.

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün resmen açıklanmasından sonra 3. Charles’ın Kral olduğu resmen açıklandı. Salonda aralarında eski başbakanların da bulunduğu kalabalık “Tanrı Kralı korusun” diye bağırdı. Duyuru Başbakan Liz Truss, eşi Konsort Kraliçe Camilla ve Galler Prensi William’ın da aralarında olduğu kişiler tarafından imzalandı. Ardından konsey, Kral 3. Charles’ın konuşacağı Taht Odasına geçti.

3. Charles yaptığı konuşmaya annesi Kraliçe 2. Elizabeth’i anarak başladı. 3. Charles “Annemin hükümdarlığı, süresi ve adanmışlığı eşsizdi. Bugün yas tutarken, bu inançla dolu ömre de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bana kalan bu büyük mirasın ve hükümdarlıkla gelecek ağır sorumluluklarının bilincindeyim” diye konuştu.

Sonrasında Charles duyurusunu yaptığı taahhütü imzaladı.

Oku: İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth hayatını kaybetti

Oku: Kral III. Charles ilk kez halka seslendi, anayasal prensiplere bağlı kalma ve ömür boyu hizmet sözü verdi

Oku: Sayılarla Kraliçe Elizabeth’in hayatı

Oku: Kraliçe Elizabeth öldü, İngiltere’de bir devir sona erdi: İşte Kraliyet Ailesi tarihinde yaşanan skandallar

Oku: Kraliyet tahtının en uzun süre bekleyen varisiydi: İngiltere’nin yeni kralı III. Charles kimdir?

Oku: BeşiBirYerde (133): Kur’an tilavetinden Hayrünnisa Gül’ün ayakkabılarına – Kraliçe Elizabeth’in Türkiye ile ilgili beş hatırası

Oku: Kraliyete adanan bir ömür ve tahtta 70 yıl: Kraliçe Elizabeth’in ardından

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.