Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Enes Kara için eylem yapan öğrencilere dava açıldı: “Mücadeleye devam edeceğiz”

Yaşadığı baskılar nedeniyle yaşamına son veren üniversite öğrencisi Enes Kara için protesto yapan öğrenci ve eylemi takip eden gazetecilere dava açıldı.

Elazığ’da ailesinin zoruyla kaldığı cemaat evindeki baskılar ve gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son veren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara için eylem yapan öğrencilere ve eylemi takip eden gazetecilere dava açıldı. Gençlik örgütleri bugün (13 Eylül), 14 Ocak’taki eylemde gözaltına alınanlar hakkında hazırlanan iddianameye ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde açıklama yaptı.

Enes Kara milyonlarca gencin yaşadığı sorunları dile getirdi

Gözaltına alınan öğrenciler adına Yaren Sarısaldık konuştu. Enes Kara’nın milyonlarca gencin yaşadığı sorunları dile getirerek yaşamına son verdiğini söyleyen Sarısaldık, “Enes Kara’nın yaşamına son vermesini soruşturmayanlar, Enes’in ardından Taksim’de gerçekleşen eyleme katılan onlarca arkadaşımıza dava ve soruşturma başlattılar. Birçok arkadaşımıza üniversite yönetimleri ve Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürlüğü tarafından eyleme katıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Eylemde işkence ile gözaltına alınan 86 kişiye de dava açıldı. Mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz” dedi. 

Ne olursa olsun gerçekleri halka ulaştırmaya devam edeceğiz

Eylemi takip ederken gözaltına alınan Yadigar Aygün, gazetecilerin haber yapma ve toplumun haber alma hakkının engellendiğini vurguladı. 

 Polis şiddetinin hem öznesi hem de  tanığı olduklarını belirten Aygün, “Ne polis şiddetinden ne de yargının sopasından korkmuyoruz. Öğrencilerin, kadınların, LGBTİ+ların, hayvanların, işçilerin ve emekçilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Ne olursa olsun gerçekleri halka ulaştırmaya devam edeceğiz. Özgür basın susmayacak” diye konuştu. 

Ne olmuştu?

Enes Kara için 14 Ocak’ta gençlik örgütleri tarafından “Bu düzende geleceğimiz yok, biz yaşayacağız” çağrısıyla İstanbul’da Taksim-Tünel Meydanı’nda düzenlemek istenen eylem, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklanmış ve polis çok sayıda eylemciyi darp ederek 86 kişiyi gözaltına almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.