Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülşen konserlerinde son durum – Medyascope araştırdı: Eylülde sahnelere dönmeyecek

Geçen nisan ayında sahne aldığı bir mekânda imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle tutuklanan ve 29 Ağustos’ta ev hapsi şartıyla tahliye edilen şarkıcı Gülşen’in ev hapsi üst mahkeme tarafından kaldırıldı. Ev hapsi kaldırılan Gülşen’in eylülde dört konserde sahne alacağı duyuruldu fakat ulaştığımız yetkililer aksi yönde bilgi verdi. Medyascope‘tan Buket Topaktaş sizler için araştırdı.

Dört ay önce verdiği konserde imam hatiplilere yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla hakkında resen soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürülen Gülşen’in tutukluluğuna avukatı Emek Emre itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren mahkeme 29 Ağustos’ta, Gülşen’in ev hapsi şartıyla tahliyesine karar verdi.

Gülşen’in ev hapsi de üst mahkeme tarafından kaldırıldı. Gülşen’e yurtdışına çıkış yasağı ve haftada bir gün en yakın karakola imza atma şartı getirildi.

Konser verecek mi?

Ev hapsi kaldırılan Gülşen’in konser vermesi adına herhangi bir engel yok. Bu nedenle Gülşen’in eylülde dört konserde sahne alması bekleniyordu fakat ulaştığımız yetkililer aksi yönde bilgi verdi.

Gülşen, İstanbul-Kartal’da bulunan Jolly Joker İstMarina’da 16 Eylül akşamı saat 21.00’de sahne alacaktı. Bilet satışının yapıldığı internet sitesinde satışlar durduruldu ve konserin ertelendiği bilgisi paylaşıldı.

Hem telefonla hem de sosyal medya aracılığıyla ulaştığımız yetkililer konserin ileri bir tarihe ertelendiğini, kesin tarihin henüz belli olmadığını, yeni tarihin sosyal medya hesaplarından duyurulacağını belirtti.

Gülşen’in İstanbul-Ataşehir’deki JJ Arena’da 23 Eylül akşamı saat 21.00’de sahne alacağı konserin iptal edildiği belirtildi. JJ Arena’nın sosyal medya hesabından ulaştığımız yetkililer ise konserin ileri bir tarihe ertelendiği bilgisini paylaştı.

“Gülşen Hanım dinlenmek istiyor”

Gülşen’in İstanbul-Büyükçekmece’de bulunan Jolly Joker Kıyı İstanbul konseri de ertelenen konserleri arasında.

Telefonla ulaştığımız bir yetkili konserin ertelendiğini, yeni konser tarihinin henüz belli olmadığını söyledi.

Yetkili, “Duyduğumuza göre Gülşen Hanım üç ay dinlenmek istiyormuş” dedi.

Jolly Joker Kıyı İstanbul’un sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda da konserin ertelendiğinin belirtildiği bir link paylaşıldı.

Gülşen’in Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki konseri de yapılmayacak. Telefonla ulaştığımız yetkili konserin ileri bir tarihe ertelenmediğini, iptal edildiğini aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.