Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Miçotakis’ten Erdoğan’a yanıt: “‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diyenleri gündüz gözüyle bekliyoruz”

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerine bir kez daha yanıt verdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesinin ardından kameralar karşısına geçen Miçotakis, “Bir gece ansızın adalarımıza gelmeyi planlayanları gündüz gözüyle bekliyoruz” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara ile Atina arasındaki ilişkilerin gerildiği bir dönemde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Paris’teki Elysee Sarayı’nda görüştü. Macron görüşmenin ardından basına verdiği demeçte, Paris’in Atina’ya verdiği desteği yineledi ve iki ülkenin birlikte daha güçlü olduğunu söyledi. Yunanistan’ın egemenliğine tam destek verdiklerinin altını çizen Macron, Fransa ile Yunanistan arasında savunma alanında imzalanan anlaşmayı da provokasyonlara karşı bir silah olarak nitelendirdi.

Miçotakis ve Macron

“Gece değil, gündüz gözüyle bekliyoruz”

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerine bir kez daha yanıt verdi ve şöyle konuştu:

“Bir gece ansızın adalarımıza gelmeyi planlayanlardan gündüz gözüyle, adalet ve gerçek gücün kimin tarafında olduğunun belli olduğu zaman gelmelerini bekliyoruz.”

Erdoğan ve Miçotakis

“Türkiye güvenilmez bir NATO müttefikidir”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Chris Van Hollen, Kathimerini’ye verdiği röportajda, Türkiye’nin güvenilmez bir NATO müttefiki olduğunu söyledi. Bu yüzden F-35 programından çıkarıldığının altını çizen Hollen, Türkiye’nin Vaşington’dan talep ettiği 40 adet F-16 savaş uçağı ve 80 adet modernizasyon kiti hakkında da konuştu.

Chris Van Hollen

Hollen Kendisine yöneltilen, “ABD Senatosu yeni F-16’ların satışı ya da eski F-16’ların modernizasyonu konusunda nerede duruyor?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

“Burada zamanı biraz geri sarayım çünkü bence bağlamı önemli. Kongre, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemini satın aldıktan sonra F-35’leri satmama konusunda haklıydı. Ben de bu satışı engellemek için çok çaba harcadım. Bu bize, Türkiye’nin güvenilmez bir müttefik olduğunu gösterdi ve onları F-35 programından çıkartmamız önemliydi.”

“F-16’lar konusuna gelince ise söz konusu satış ya da modernizasyon, Türkiye’nin Yunanistan gibi başka bir NATO ülkesinin hava sahasını işgal etmemesi gibi koşullar içermeli. Aynı zamanda Türkiye’nin söz konusu F-16’ları, IŞİD’le savaşta kritik rol üstlenen Suriyeli Kürt müttefiklerimize saldırmak için kullanmasının da engellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani uzun lafın kısası, herhangi bir F-16 satışı ya da güncellemesi, açık koşullarla gerçekleşmeli. Kongre F-35 meselesinde ipleri eline almıştı, F-16’lar meselesinde de Kongre sürece dahil olacak.”

Kaynak: GreekReporter, Kathimerini

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.