Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nişantaşı Üniversitesi’nde beş akademisyen daha işten çıkarıldı: Akademisyenlere tek tip kıyafet, çağrı merkezinde çalışma zorunluluğu

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) devlet-vakıf üniversitesi çalışanları için ücret eşitlemesi düzenlemesine uyulması için yapılan talepler üzerine yaklaşık 40 akademisyenin işine son veren Nişantaşı Üniversitesi, beş akademisyeni daha işten çıkardı. İşten çıkarılan akademisyenlerden Fırat Karçal, akademisyenlere yönelik tek tip kıyafet uygulamalarını ve çağrı merkezinde çalışıp Nişantaşı Üniversitesi tanıtımı yapma zorunluluğunu Medyascope’a anlattı.

YÖK Kanunu’ndaki ücret eşitlemesi düzenlemesine uyulması talebinde bulunan yaklaşık 40 akademisyeni mart ayında işten çıkaran Nişantaşı Üniversitesi’nde, 5 Eylül’de beş akademisyenin daha işine son verildi. İşine son verilen akademisyenlerden ikisi mart ayındaki işten çıkarılmalarını yargıya taşımış ve görevlerine dönmüştü.

Okuyun | Hamilelik taahhüdü imzalıyor, broşür dağıtıyor, velileri kapıda karşılıyorlar: Öğretmenlerin özel okul çıkmazı

Sözleşmesi tek taraflı feshedilen akademisyenlerden öğretim görevlisi Fırat Karçal Medyascope‘a konuştu ve Nişantaşı Üniversitesi’nde yaşananları anlattı. Karçal’a göre ücret eşitlemesi talebinin ardından yapılan işten çıkarmalar sonrasında akademisyenler için tek tip kıyafet baskısının ve çağrı merkezinde çalışıp aday öğrencilere Nişantaşı Üniversitesi tanıtımı yapma yönündeki zorlamaların arttığını anlatıyor.

Öğretmen Sendikası, Eğitim-Sen ve Vakıf Üniversitesi Dayanışma Meclisi, 5 Eylül’de işten çıkarılan akademisyenlerle ilgili Nişantaşı Üniversitesi yetkililerine görüşme taleplerini ilettiklerini ancak bu taleplerinin karşılıksız kaldığını açıkladı ve Nişantaşı Üniversitesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Okuyun | Nişantaşı Üniversitesi’nde işten çıkarmalar devam ediyor: Mahkeme kararıyla üniversiteye dönenler dahil beş akademisyenin daha işine son verildi

Kurumlar basın açıklamasında, “Akademisyenler, idari amirlerinin ve üniversite yönetiminin baskılarına ve usulsüzlüklerine boyun eğmemenin bedeli olarak cezalandırılmaya çalışılmakta. Atılan tüm arkadaşlarımız işlerine dönünceye, ücret eşitliği sağlanıncaya kadar sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.