Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Orhan Kemal’in 108. yaş günü kutlandı

Toplumcu gerçekçi edebiyatın usta kalemi Orhan Kemal’in 108’inci doğum günü, İstanbul Cihangir’deki Orhan Kemal Müzesi’nde kutlandı.  

Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü’nün ev sahipliği yaptığı etkinliğe, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, DiSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve vatandaşlar katıldı. 

Gelenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Işık Öğütçü, babasının eserlerinin işçileri, yoksulları anlatmaya hâlâ devam ettiğini belirtti. 

“Fikirlerinin dönüştürücü etkisi devam ediyor”

Etkinlikte söz alan Kaftancıoğlu, “Orhan Kemal’in fikirleri yaşamasının ötesinde, fikirlerinin dönüştürücü etkisi de devam edecektir. Orhan Kemal, insana dair gerçekliği tüm çıplaklığıyla anlatan ve toplumsal mücadeleyi düşüncesiyle fikriyle ve yaşantısıyla büyüten bir yazarımızdı” dedi.

“Orhan Kemal’i genç işçilerle buluşturmak bizim sorumluluğumuz”

DİSK Başkanı Çerkezoğlu ise şunları söyledi: “Kendisi de bir işçi olan Orhan Kemal, işçilerin yaşam koşullarını gözlemlemiş, o gözlemlerini eserlerine taşımıştır. Her işçinin yaşamı aslında bir romandır. Orhan Kemal o romanların en güzellerini yazdı. Sadece işçilerin bireysel öykülerini değil aynı zamanda sendikal mücadelelerini ve emek mücadelelerini yazdı. DİSK olarak, Orhan Kemal’i genç işçilerle buluşturmak bizim sorumluluğumuz.”

Etkinlik sonrasında Arzu Çerkezoğlu, Orhan Kemal Müzesi’ni, Işık Öğütçü eşliğinde gezdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.