Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lübnan’da bankalar güvenlik gerekçesiyle süresiz olarak kapatılacak

Ekonomik kriz içindeki Lübnan’da bankalar, geçen haftalarda başlayan banka baskınlarıyla oluşan güvenlik sorunları nedeniyle süresiz olarak kapatılacak.

Lübnan Bankalar Birliği, mevduat sahiplerinin dondurulan tasarruflarına erişmek için geçen haftalarda düzenledikleri baskınlarının ardından bankaların güvenlik gerekçesiyle süresiz olarak kapatılacağını duyurdu. Bunu yanı sıra banka çalışanlarının “hafifletilemeyecek büyüklükte risklerle” karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Sali Hafız adlı mudinin elindeki oyuncak tabancayla kardeşinin kanser tedavisi için başkent Beyrut’taki BLOM Banka’dan parasını çekmeye çalışmasının ardından Lübnan’da beş banka baskını rapor edildi. “Çaresizlik eylemleri” olarak nitelenen baskınlar, kamuoyunun kayda değer kısmı tarafından destekleniyor.

Hükümet, Lübnan Lirası’nın ve enflasyonun yükseldiği 2019’dan itibaren bankalardan dolar çekilmesini sınırlandırmıştı. Ülke şu anda nüfusunun yüzde 80’inden fazlasının gıda ve ilaç almakta zorlandığı ağır bir ekonomik krizin içinde.

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.