Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karaköy’deki tarihi katlı otopark yıkılıyor, yerine meydan yapılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karaköy’deki 46 yıllık katlı otoparkın yıkılıp yerine meydan ve zemin altı otoparkının inşa edileceğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehrin ilk katlı otoparkı olan 46 yıllık Karaköy Katlı Otoparkı’nın yıkılarak yerine meydan ve zemin altı otoparkının yapılacağını açıkladı. İBB, günlük ortalama bin 500 araca hizmet veren, 600 araç kapasiteli ve yedi katlı otoparkın yarın (24 Eylül) saat 23.59’dan itibaren işletmeye kapatılacağını ve ekim ayında yıkım işlemlerinin başlayacağını duyurdu.

İBB Meclisi, Haziran 2021’de oybirliğiyle aldığı karar ile otoparkın yerine meydan yapılmasına karar vermişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin “Bir alana, yeniden bir bina yapma gayretinde olmadık. Orayı meydanlaştırma gayretinde olduk. Bu, İstanbul kimliği açısından da geleceği açısından da önemli bir bakış açısı. Şimdiden çok heyecanlıyım” dedi.

İmamoğlu, bugün (23 Eylül) binanın altında faaliyet gösteren işletmelerle bir araya geldi. Güllüoğlu ve Namlı firmalarının sahipleri, Nadir Güllü ve Engin Mepa’yla buluşan İmamoğlu işletmecilerle çay içti. İmamoğlu, “Karaköy’de, Denizcilik İşletmeleri’nin de olduğu bu alan çok kıymetli, çok değerli ve tarihi. Artık yeni bir yaşam burada var. Gördüğünüz otoparkı aynı kapasitede yerin altına alıyoruz ve burada çok şık bir meydanı şehrimize hediye ediyoruz. Bu şık meydan oluşunca, burada turistlerin de kentle bütünleşmesi daha güçlü, daha etkili olacak” diye konuştu.

Binanın 1 Ekim’de boşaltılacağını, sürecin uzlaşı içinde yürütüldüğünü belirten İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Elbette burada geleneksel markalar var. Güllüoğlu, Namlı, Köşkeroğlu, Koska gibi başka markalar da var. Bütün bu markalar önemli markalar, değerli markalar. Yıllarını buraya vermiş insanlar. Onlarla da karşılıklı uzlaşıyla, makul bir zamanı onlara tanıyarak, yeni yerlerine geçişleri konusunda da destek olmaya gayret ettik. Ekim ortasında buranın şantiyesini başlatacağız. Önce yıkım, sonra imalat”.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.