Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Belçika Adalet Bakanı Quickenborne’u kaçırmayı planladığı iddia edilen dört kişi tutuklandı

Hollanda polisi, Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne’u kaçırma planı soruşturmasında dört kişiyi tutukladı. Ülkede bir uyuşturucu çetesinin Bakan Quickenborne’u kaçırmayı planladığı iddia edilmişti.

Ulusal Savcılık Bürosu’ndan paylaşılan açıklamaya göre son olarak 21 yaşındaki bir Hollanda vatandaşı polis tarafından yakalandı. Diğer üç kişi de geçen cuma (23 Eylül) gecesi Hollanda’da yakalanmıştı. Belçika polisi, Hollanda’da yakalanan şüphelilerin iade edilmesi için çalışıyor.

Vincent Van Quickenborne

Tutuklamalar, Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne’un evinin önünde ateşli silahlar olan bir aracın bulunmasıyla başlamıştı. Araçta kalaşnikoflar, silahların ve iki şişe petrolün bulunduğunu bildirilmişti. Belçika basını, uyuşturucu çetesinin Van Quickenborne’u kaçırmayı planladığını yazmıştı. Savcılar da adalet bakanının sıkı bir polis korumasına alındığını ve soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Bakan Quickenborne, geçen cumartesi günü (24 Eylül) üç şüphelinin tutuklanmasının ardından Facebook hesabından paylaştığı mesajında, önümüzdeki günlerde planlanan etkinliklere katılmayacağını açıkladı. Organize suç örgütleriyle mücadele eden herkesin riskleri bildiğini ve suç örgütleriyle mücadele etmeye devam edeceğini belirten Quickenborne şöyle yazdı:

“Net konuşayım: Bunun arkasındakiler amaçladıklarının tersini elde ediyor. Mücadeleye devam etme kararlığımı güçlendiriyorlar. Suçlular köşeye sıkıştı.”

Belçika Başbakanı Alexander De Croo da adalet bakanına yönelik tehdidin kabul edilemez olduğunu belirtti ve “Kimse gözümüzü korkutamayacak” dedi.

Belçika’da son günlerde yerel yönetimlere uyuşturucuyla mücadele edilmesi için daha fazla yetki verilmişti. Avrupa Birliği’nin (AB) polis kurumu Europol geçen yıl yayımladığı raporunda Belçika ve Hollanda’yı “Avrupa’daki uyuşturucu pazarının merkez üssü” olarak tanımlamıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.