Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin ilk trans askeri hekimi ve eşine “Rusya için casusluk” suçlaması

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) ilk trans askeri hekimi Jamie Lee Henry, sivil hekim eşi Anna Gabriellian ile birlikte Rusya hükümetine bilgi sızdırmakla suçlanıyor. İddianameye göre çift, askeri üs Fort Bragg’de ve bazı özel hastanelerdeki hastalarla ilgili gizli bilgileri Rus hükümetine ifşalamayı planlıyordu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ordusunda görev yapan ve ordunun ilk trans hekimi Jamie Lee Henry, sivil hekim eşi Anna Gabrielian ile birlikte “Rusya’ya bilgi sızdırmayı planlamaktan” suçlanıyor.

Çifte, “askeri hastanedeki hastalarla ilgili gizli bilgileri paylaşmayı planlama” suçu yöneltiliyor.

ABD’de dün (29 Eylül) mahkemeye sunulan iddianamede çift, komplo kurmak ve kimlere ait olduğu tespit edilebilecek sağlık bilgilerini ifşalamakla suçlandı. Ayrıca iddianamede, çiftin gizli görevdeki bir FBI ajanına “Rusya’ya yönelik vatanseverlik hissiyle hareket ettiklerini” söylediği iddiası bulunuyor.

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletindeki Fort Bragg askeri üssünde görev yapan Henry’nin, başka özel hastane kayıtlarına erişmeyi planladığı da suçlamalar arasında bulunuyor. ABD’nin Maryland eyaletindeki Baltimore kentinde bulunan John Hopkins Hastanesi’nde anestezi uzmanı olarak çalışan Gabrielian’ın Vaşington’daki Rus Büyükelçiliği’ne giderek yardım teklifinde bulunduğu iddia ediliyor.

Gabriellian’ın ağustosta bazı bilgileri Rusya hükümetine teslim ettiği düşünülüyor.

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.