Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz Avrupa arenasında: Fenerbahçe rahat kazandı – Başakşehir yenilmezlik serisini sürdürdü – Trabzonspor ve Sivasspor kaybetti

Temsilcilerimiz dün (6 Ekim) Avrupa arenasında boy gösterdi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu maçında AEK Larnaca’yı 2-0 mağlup etti. Trabzonspor ise H Grubu’nun üçüncü haftasında Monaco’ya deplasmanda 3-1 yenildi. UEFA Konferans Ligi’nde ülkemizi temsil eden Sivasspor ile Başakşehir de üçüncü hafta maçlarına dün akşam çıktı. Sivasspor sahasında Ballkani’ye 4-3 yenilirken, Başakşehir ise Rigas ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. 

Fenerbahçe, AEK Larnaca’yı rahat geçti

Jorge Jesus yönetiminde sezona iddialı giren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu üçüncü maçında AEK Larnaca ile kozlarını paylaştı. Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı, İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Chris Kavanagh yönetti.

Güney Kıbrıs temsilcisi AEK Larnaca karşısında oldukça rahat bir futbol ortaya koyan Fenerbahçe, rakibini Michy Batshuayi ve Rafail Mamas’ın (kendi kalesine) attığı gollerle 2-0 mağlup etti. 

Bu sonuçla temsilcimiz averajla liderlik koltuğunun sahibi oldu. Avrupa Ligi B Grubu’nda Fenerbahçe’nin 7 (+3), Rennes’in 7 (+2), AEK Larnaca’nın 3 puanı var. Son sıraya demir atan Dinamo Kiev’in ise puanı bulunmuyor.

Sarı-lcivertliler, gruptaki dördüncü maçında, 13 Ekim Perşembe günü AEK Larnaca ile deplasmanda karşılaşacak.

Avrupa Ligi gruplarında 10+ iç saha maçında görev yapan teknik direktörler arasında en yüksek galibiyet yüzdesinin sahibi Jorge Jesus (9/11).

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Maxi Gomez, Trabzonspor’u yaktı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu üçüncü maçında Fransa temsilcisi Monaco’ya konuk oldu. II. Louis Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Gürcistan Futbol Federasyonu’ndan Giorgi Kruashvili yönetti.

Temsilcimiz, zorlu Monaco deplasmanında varlık gösteremedi. Bu durum, Maxi Gomez’in 11. dakikada doğrudan kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakmasından kaynaklandı. Monaco, Trabzonspor’u Wissam Ben Yedder (2) ve Axel Disasi’nin golleriyle 3-1 yendi. Trabzonspor’un maçtaki tek golünü, Anastasios Bakasetas kaydetti.

Gruptaki ikinci yenilgisini alan Trabzonspor, 3 puanda kalırken, Monaco ise puanını 6’ya yükseltti. 

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’nin 4. haftasında, 13 Ekim Perşembe günü Monaco ile sahasında karşılaşacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Sivasspor, son dakikada yıkıldı

Sivasspor, UEFA Konferans Ligi G Grubu üçüncü hafta maçında Kosova temsilcisi Ballkani’yi konuk etti. Yeni 4 Eylül Stadyumu Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Jose Luis Munuera düdük çaldı.

Maçın hemen başında Sivasspor, Fredrik Ulvestad ile öne geçti. Ballkani filelerini 37. saniyede havalandıran Ulvestad, böylelikle Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki en erken golünü atmış oldu. Ballkani’nin 20. dakikada Armend Thaci ve 31. dakikada Arber Potoku’nun gollerine engel olamayan Sivasspor, soyunma odasına 2-1 yenik girdi. 

Sivasspor, ikinci yarıda baskısını artırdı fakat aradığı golü bulamadı. 67. dakikada Meriton Korenica ile farkı ikiye çıkaran Ballkani karşısında Sivasspor, 75. dakikada Erdoğan Yeşilyurt ile yeniden umutlandı. Sivasspor, Mustapha Yatabare ile 90+1. dakikada bulduğu golle beraberliği yakaladı. Ancak tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen Sivasspor, 90+4. dakikada Ermal Krasniq’in golüne engel olamayarak sahadan mağlup ayrıldı.

Sivasspor, bu sonucun ardından 4 puanda kaldı. Ballkani ise puanını 4’e yükseltti. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Başakşehir yenilmezlik serisini sürdürdü 

UEFA Konferans Ligi A Grubu üçüncü maçında Başakşehir, deplasmanda Letonya’nın Rigas Skola takımıyla karşılaştı. Mücadeleyi, Romanya Futbol Federasyonu’ndan Guillermo Radu Petrescu yönetti. 

LNK Sporta Park’ta oynanan mücadelede gol sesi çıkmadı. Rigas Skola’da Simkovic, 70. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. 

Bu sezon henüz yenilgi yüzü görmeyen Başakşehir, gruptaki puanını 7’ye çıkardı. Ev sahibi ise puanını 2’ye yükseltti.  

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.