Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altın Portakal Film Festivali sona erdi, Çiğdem Mater ve Cumartesi Anneleri unutulmadı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali, dün (8 Ekim) gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi. Törende Çiğdem Mater’e, Cumartesi Anneleri’ne ve Gezi tutuklularına selam gönderildi.

Antalya’da bu yıl 59’uncusu düzenlenen Altın Portakal Film Festivali, dün (8 Ekim) akşamki kapanış töreniyle sona erdi. “Karanlık Gece” filmi En İyi Film Ödülü’nü kazanırken beş kategoride 25 ödülün verildiği gecede “Kurak Günler” dokuz ödülle en çok ödül alan film oldu.

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü “Kurak Günler”in oyuncusu Selahattin Paşalı ve “LCV (Lütfen Cevap Veriniz)” filminin başrolündeki Cem Yiğit Üzümoğlu paylaştı. Üzümoğlu, ödülü kabul ederken “Bu zamana kadar bizi karanlıklar içerisine hapseden, kuraklıklar içerisine hapseden, geceler içerisine hapseden herkese inat, bu, karanlıklar içerisinde aldığımız son ödül olsun, gelecek sene aydınlıklarla beraber buluşmak dileğiyle” diye konuştu.

En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi “Kar ve Ayı” filmindeki rolüyle Merve Dizdar oldu. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü ise “Ayna Ayna” filmiyle Laçin Ceylan kazandı.

Erol Babaoğlu, “Kurak Günler” deki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü. Babaoğlu, ödül konuşmasında “Erkeklik komplekslerini güçle ve kompleksle, sömürüyle bastırmaya çalışanlardan, savaş çığırtkanlarından kurtulabilmemiz, çakallar sofrasından kalkabilmemiz için, ağır uykulardan uyanmamız, vicdanı hatırlayarak adil ve çok sesli bir dünyayı kurabilmemiz için mücadele eden, üreten, varlığını ortaya koyan herkesle bu ödülü paylaşmak istiyorum” dedi.

Ulusal Belgesel Film Yarışması Jüri üyelerinden yönetmen Ceylan Özgün Özçelik de Boğaziçi Üniversitesi’nde faaliyet gösteren Mithat Alam Film Merkezi için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Cumartesi Anneleri’ne ithaf

“Karanlık Günler” filmiyle En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanan Murat Uyurkulak ve Özcan Alper, ödülü Cumartesi Anneleri’ne ithaf etti. Uyurkulak, “Bu ödülü, on yıllardır devletin kaybettiği evlatlarına, çocuklarına bir mezar arayan Cumartesi Anneleri’ne ithaf ediyorum” diye konuştu.

Çiğdem Mater’den mesaj

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Cahide Sonku Ödülü, Gezi davası tutukluları arasında yer alan Çiğdem Mater’e verildi. Mater, Bakırköy Cezaevi’nden “Cahide Sonku çok teşekkürler. Rol ezberliyorum diyerek cumhurbaşkanına gitmeyi reddettiğin için, seni ayağına çağıran milletvekillerini ‘Ben Cahide Sonku’yum’ diye terslediğin için, kimseye eyvallahın olmadığı için yolun yolumuzdur” mesajını paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.