Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’nin EURO 2024 elemelerindeki rakipleri belli oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) elemelerindeki rakipleri belli oldu. Ay-Yıldızlılar, Almanya’da düzenlenecek organizasyona katılabilmek için Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya ile mücadele edecek.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın, Almanya’nın ev sahipliği yapacağı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerindeki rakipleri, Frankfurt’un ev sahipliğindeki kura çekiminin ardından belirlendi. Festhalle Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekimine dördüncü torbadan katılan Türkiye, D Grubu’nda Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya ile eşleşti. 

53 ülkenin katıldığı elemelerde 10 grup yer alıyor. Maçların ardından grup liderleri ve ikincileri, adlarını finallere yazdıracak. Eleme maçları, 23-25 Mart 2023 tarihlerinde başlayacak, 19-21 Kasım 2023 tarihlerindeki son hafta mücadeleleriyle tamamlanacak. Finaller ise 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihlerinde oynanacak.

EURO 2024 elemelerinde gruplar şöyle oluştu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.