Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nobel Ekonomi Ödülü sahiplerini buldu

2022 Nobel Ekonomi Ödülü’nü Brookings Enstitüsü’nden Ben S. Bernanke, Chicago Üniversitesi’nden Douglas W. Diamond ve Washington Üniversitesi’nden Phillip H. Dybvig kazandı.

“The Nobel Prize” Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre ödül, “bankalar ve finansal krizler üzerine yaptıkları araştırmalar nedeniyle” bu üç isme verildi.

Bernanke, 2006-2014 arasında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası (Fed) Başkanlığı görevinde bulundu. Diamond Chicago Üniversitesi’nde, Dybvig ise Washington Üniversitesi’nde çalışmalarına devam ediyor.

Babacan’dan Bernanke’ye tebrik

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya hesabı üzerinden Bernanke’yi tebrik etti:

“ABD Merkez Bankası (FED) Başkanlığı döneminde iyi bir hukuk oluşturduğumuz iktisatçı Ben Bernanke ile araştırmacılar Douglas Diamond ve Philip Dybvig’in Nobel ekonomi ödülüne layık görüldüklerini öğrendim. Kendilerini tebrik ediyorum. Congratulations”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.