Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeşil Sol Parti’nin logosu değişti | Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın: “Kapatılırsa, HDP seçeneksiz değil” 

Yeşil Sol Parti, önceki gün (16 Ekim) 2. Olağanüstü Kongresi’ni yaptı. Kongrede partinin logosu değiştirildi ve HDP logosuna benzer bir düzenleme yapıldı. Yeni logo kongrede ilk kez kullanıldı. HDP’nin kapatılması durumunda “devreye gireceği” belirtilen Yeşil Sol Parti’nin Eş Sözcüsü İbrahim Akın, “HDP’nin kapatılmaması için her türlü mücadeleyi veriyoruz ama kapatılırsa HDP’nin seçeneksiz olmadığını da göstermek istiyoruz” dedi.

Yaklaşık 10 yıl önce kurulan Yeşil Sol Parti, HDP’nin bileşenlerinden biri. İkinci olağanüstü kongresini geçtiğimiz pazar günü yapan partinin eş sözcülüğüne Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın seçildi. Partinin kongrede ilk kez kullanılan logosu ise HDP’nin logosuna benzerliğiyle göze çarptı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın kongrede konuşması da “HDP kapatılırsa Yeşil Sol Parti devreye geçecek” yorumlarına neden oldu.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, logoların benzerliği hakkında “Logo değiştirmek, bizim yaklaşık dört yıl önce aldığımız karardı. Bu çalışmayı yapan profesyonel arkadaşlarımız oldu. Birkaç farklı logo önerisi geldi, bunu tercih ettik”  dedi.

Günebakan eklenemedi

Partinin kurumsal kimlik dosyasında “Yeşiller ve Sol Gelecek Parti’nin amblemi bilge güneş, bilge ağaç, bilge insandır” yazıyor. Partinin kurumsal renkleri ise sarı, yeşil ve mor. 

Akın, yeni logoya günebakan çiçeği de eklemek istediklerini ancak kuruluş kongresinin kararında olmadığı için bundan vazgeçtiklerini söyledi ve “Bu dönem hukuksal sebeplerle sorun olabileceğini düşündük. Tüzüğe uygun yapma zorunluluğumuz da var” diye konuştu.

“HDP kapatılırsa sorumluluk üstleniriz”

Akın, “Yeşil Sol Parti, HDP kapatılırsa nasıl bir rol üstlenecek?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: 

Benzetmeler, HDP’nin kapatılması durumunda bizim onun yerine geçecek parti gibi lanse edilmemizden doğuyor. Bizim derdimiz, aslında tamamen seçime girmek için kongre yapmaktı. Yanı sıra HDP’nin kapatılmaması için her türlü mücadeleyi veriyoruz. Ama HDP’yi kapatılırsa onun seçeneksiz olmadığını da göstermek istiyoruz. Kapatma davasının akışına göre HDP kendi içinde bir karar verirse ve bize bir görev düşerse görev alırız, sorumluluk üstleniriz. Biz bunu söylemekten imtina etmiyoruz. Yine de logo birebir onun bir şeyi değil, daha eski bir hikâyenin devamı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.