Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

3. Şi Cinping dönemi resmen başladı: “Çin çok büyük bir sosyo-ekonomik krizin eşiğinde” – Doç. Dr. Ceren Ergenç ile söyleşi

Şi Cinping, Çin Komünist Partisi Genel Sekreterliği’ne yeniden seçilerek, Mao’dan sonra iktidarını üçüncü döneme taşıyan ilk lider oldu. Şi’nin 2012’de iktidara gelmesinden bu yana Çin içeride daha otoriter bir ülkeye dönüştü. Muhalefetin, eleştiri dillendirenlerin ve hatta nüfuzlu milyarderler ve işletmelerin üzerinde baskı kuruldu. Bazıları Şi’yi “Mao’dan bu yana en otoriter lider” olarak tanımladı. Liverpool Üniversitesi Çin kampüsünde akademisyen, siyaset bilimi doçenti Ceren Ergenç, Şi’nin üçüncü dönem için görev onayı alıp “tek adam” haline geldiği kongre sürecinin detaylarını, Çin Komünist Partisi içindeki farklı hizipleri ve birbirleri arasındaki politika farklarını anlattı. Çin’in büyük bir sosyo-ekonomik krizin eşiğinde olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Ergenç, Şi Cinping’in üçüncü dönemindeki politika önceliklerini ve karşılaşabileceği sorunları analiz etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.