Cumhuriyet’in 99. yılı tüm ülkede birçok etkinlikle kutlandı. Kutlamaların öne çıkan duraklarından biri de İstanbul-Üsküdar Meydanı oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından organize edilen etkinliğe İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu da katıldı. Etkinlikte BEGE, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu ve Selda Bağcan sahne aldı.
Gençler ve kadınlardan yoğun ilgi
Kapı açılışının 18.00’de yapıldığı etkinlikte alan, 20 dakika içinde tamamen doldu. Etkinliğe katılan vatandaşlar arasında kadınlar ve gençler yoğunluktaydı. Bir vatandaş “Cumhuriyet, bu ülkenin kadınlarına kadınlığını hatırlattı. Cumhuriyet ne kadar güçlüyse kadınlar o kadar güçlüdür” diye konuştu.
İmamoğlu: “Cumhuriyet, sade ama çok güçlü bir fikir”
İmamoğlu, alana eşi Dilek İmamoğlu’yla beraber geldi. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun gösterisinin ardından konuşma yapan İmamoğlu, “Cumhuriyet, basit sade ama çok güçlü bir fikirdir. Kökenimiz, cinsiyetimiz, yaşam biçimimiz ne olursa olsun hepimiz eşitiz. Bu ülkeyi kimin ve nasıl yöneteceğine hep beraber biz karar veririz. Cumhuriyet işte bu fikir” dedi.
İzleyin: Cumhuriyet’in 99. yılı: Yurttaş ne hissediyor?
“Cumhuriyet bu vatanın varlık sebebi” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
“Cumhuriyet’in önemini anlamayanlar, ana fikrini benimsemeyenler her dönemde oldu. İnsanlarını eşit görmeyenler, başka insanlara hükmetmeye hakları olduğunu zannedenler, milletin iradesini görmezden gelenler ve hatta gasp etmek isteyenler Cumhuriyet’e karşı sürekli direndiler. O direnç kendini gizlemeye çalışarak bugün de devam ediyor.”
“Kimse bu ülkede cumhuriyet fikrini yok edemeyecek”
Cumhuriyet’in kazanımlarının kıymetini bilmeyenlerin ülkeye huzur getiremeyeceğine vurgu yapan İmamoğlu, “Kimse bu ülkede cumhuriyet fikrini yok edemeyecek. Milli iradeyi hiçe saymak, adil, çoğulcu, demokratik yarışı ortadan kaldırmak isteyen bir avuç insan haddini bilecek. Cumhuriyet aynı zamanda yöneticilerin haddini bildiği rejimin adıdır. Az kaldı. Millet ne derse o olacak. 100. yılda her şey çok güzel olacak” diye konuştu.