Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (142): Erdoğan’ın LGBTİ+’ları hedef alması | Anayasa tartışması | Nefret yürüyüşleri

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni”nde bu akşam, Kaos GL’den gazeteci Yıldız Tar ve GALADER’den Nedime Erdoğan ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın LGBTİ+’ları hedef almasını, anayasa tartışmasını ve nefret yürüyüşlerini konuştuk.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, LGBTİ+’ları hedef almaya devam ediyor. Grup toplantısında konuşan Erdoğan, anayasa teklifini Meclis’e getireceklerini söyledi, “Kimin demokrasiden, özgürlüklerden ve aileden; kimin de faşizmden ve sapkınlıktan yana olduğu görülecektir” dedi.

Nefret yürüyüşleri hız kesmeden devam ediyor. Geçen hafta Ankara Ulus Meydanı’nda LGBTİ+ karşıtı miting düzenlendi. Meydandaki Atatürk Heykeli önünde toplanan kalabalık tekbir çekmek istedi, İstanbul Sözleşmesi’ni hedef gösterdi.

Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği’ne açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. Mahkeme 21 Şubat 2023’e ertelendi.

Arjantin Güzeli Mariana Varela ve Porto Riko Güzeli Riko Fabiola Valentin, evlendiklerini açıkladı. Çift, aynı yıl ülkelerinde güzellik kraliçesi seçilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.