Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bursa’da bir evde çıkan yangında sekizi çocuk dokuz kişi yaşamını yitirdi | Eşini ve çocuklarını kaybeden baba: “Mecburen bu eve taşındık, başka şansım yoktu”

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Değirmenönü Mahallesi’nde bir apartmanda soba kaynaklı çıkan yangında sekizi çocuk dokuz kişi hayatını kaybetti. Eşini ve altı çocuğunu kaybeden Hüsseyin El Cesim “Eski ev sahibim beni zorla çıkardı. Mecburen bu eve çıktık. Başka şansım yoktu” dedi.

Suriye’nin Halep şehrinden 2017 yılında Bursa’ya gelen aile, yangının çıktığı daireye üç ay önce taşındı. Yangında anne Amine El Cesim (31), çocukları Yasir (1), Ahmed (4), Gerem (6), Merem (9), Ali (10) ve Muhammed El Cesim (3) ile evde misafir olarak bulunan yeğenleri Ahmed (10) ve Ali El Cesim (11) hayatını kaybetti.

Bursa İtfaiyesi’nden alınan bilgiye göre, bacanın tıkalı olmasından dolayı geri tepen duman, önce dokuz kişinin yattığı odaya doldu. Bu sırada uyuyan Amina El Cesim, altı çocuğu ve eşinin kardeşinin iki çocuğu karbonmonoksitten zehirlendi. Sobadan çıkan kıvılcımın yatağı tutuşturmasıyla da yangın çıktı. Alevler kısa sürede odayı sardı. Zehirlenmeden dolayı bilinçleri kapanan Amina El Cesim ile sekiz çocuk yanarak yaşamını yitirdi.

Yangında yaşamını yitirenlerin cenazeleri, Mihraplı Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Erdoğan Köy Kent Mezarlığı’na getirildi.

Cenazeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı. Cenazeler defnedildikten sonra Bursa Hamitler Kültür Parkı’nda taziye çadırı kuruldu.

Eve geldiğimde baktım yangın her yeri sarmış

Yangında eşini ve altı çocuğunu kaybeden Hüsseyin El Cesim ile konuştuk.

Yangın akşamı yakınlarının taziyesine gittiğini söyleyen El Cesim, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Komşum beni aradı. ‘Sizin evde bir duman çıkıyor’ dedi. Yangın demedi. Hemen eve doğru motorumla yola çıktım. Eve geldiğimde baktım yangın her yeri sarmış. Birinci kata çıktım. Kapı kapalıydı. Girmek istedim ama giremedim. Gömleğimi çıkarıp üzerine su döküp ıslattım. Bir, iki, üç sefer denedim ama başaramadım.”

Kendisi de dumandan etkilenen El Cesim, “İtfaiye gelince bizi uzaklaştırdı. Ne yaptılar, ne ettiler bilmiyorum. Biz dışarıda kaldık. Sonra ben fenalaştım ve hastaneye götürdüler” diye konuştu.

Bursa’ya geldiğinden beri hep doğalgazlı evlerde oturduğunu söyleyen El Cesim, “Eski ev sahibim beni zorla çıkardı. Mecburen bu eve çıktık. Başka şansım yoktu” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.