Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DİSK’ten İstiklal Caddesi’nde anma | Arzu Çerkezoğlu: “Katliamlara asla alışmayacağız”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 13 Kasım 2022’de İstanbul-Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri olay yerinde andı. 

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıda altı kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi ise yaralanmıştı. DİSK bugün (21 Kasım), saldırıyı kınamak ve hayatını kaybedenleri anmak için Taksim Meydanı’nda bir araya gelerek, patlamanın yaşandığı yere doğru yürüdü. Anmaya, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. 

DİSK adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu açıklamada bulundu.

“Halk düşmanı katliamı lanetliyoruz”

Sekiz gün önce bir insanlık suçuna tanık olduklarını söyleyen Çerkezoğlu, “Öncelikle buradan bir kez daha bu insanlık dışı, halk düşmanı katliamı lanetliyoruz. Bu katliamda hayatını kaybeden insanlarımızı anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bilinsin ki katliamlara asla alışmayacağız” diye konuştu.

“Hakikatin ve adaletin takipçisi olacağız”

Katliamlarla korku iklimi yaratılmaya çalışıldığını belirten Çerkezoğlu, “Bilinsin ki her zaman hakikatin ve adaletin takipçisi olacağız. Burada yitirdiğimiz arkadaşlarımıza, çocuklarımıza sözümüz olsun ki DİSK olarak her zaman ve her yerde katliamlara, savaşlara karşı duracak ve her zaman emeğe ve yaşama sahip çıkacağız. Yine sözümüz olsun ki bu ülkede adaletin, demokrasinin, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu emeğin Türkiyesi’ni hep birlikte kuracağız. Tekrar başımız sağ olsun” dedi.

Çerkezoğlu ve beraberindeki heyet, patlamanın yaşandığı yere karanfiller bıraktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.