Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, Almanya programını Altılı Masa için erteledi | Dokuzuncu toplantının ev sahibi Uysal, liderleri ziyarete yarın başlayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 23-26 Kasım’da yapılması planlanan Almanya ziyareti, 28 Kasım’daki Altılı Masa’nın görüşme ve çalışma trafiğinin yoğunluğu nedeniyle aralık ayına ertelendi. Öncesinde Anayasal ve Yasal Reform Komisyonu raporunun da açıklanacağı toplantıya ev sahipliği yapacak Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın genel başkan ziyaretleri de bu hafta içinde yapılacak.  

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, Berlin, Frankfurt ve Münih’i kapsayan Almanya ziyaretini, 28 Kasım’daki Altılı Masa toplantısı nedeniyle erteledi. Kılıçdaroğlu’nun, 23-26 Kasım tarihlerinde yapılacakken ertelenen Almanya ziyaretinin, aralık ayının başında yapılması planlanıyor. Kılıçdaroğlu, ABD ve İngiltere ziyaretlerinin ardından Almanya’ya giderek ekonomi çevreleri, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile görüşecekti. “Temiz parayı” aradığını belirten Kılıçdaroğlu, açıklayacağı ekonomik program için “Kasım ayını bekleyin” demişti. Gençlere yönelik olarak hazırlanan bu programın da Almanya ziyaretinden sonra ve aralık ayının ortalarında açıklanması bekleniyor.

Altılı Masa dokuzuncu kez toplanacak

Altılı Masa, 28 Kasım Pazartesi günü, saat 13.00’te dokuzuncu kez toplanacak. Toplantıya DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ev sahipliği yapacak. Uysal, toplantı gündemini belirlemek için genel başkanları, parti genel merkezlerinde ziyaretine yarın (22 Kasım) başlayacak. 

Uysal, yarın 14.00’te Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret edecek. 23 Kasım Çarşamba günü Uysal’ın ziyaretleri, 13.00’te İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 15.00’te Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve 17.00’de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile devam edecek. Uysal’ın, genel başkan ziyaretleri 25 Kasım Cuma günü 14.00’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sona erecek. Bu ziyaretlerden sonra toplantının gündemi belirlenecek.

Anayasal ve Yasal Reform Komisyonu’nun raporu 28 Kasım’da açıklanacak

Nisan ayından bu yana çalışmalarını sürdüren Anayasal ve Yasal Reform Komisyonu çalışmalarını 28 Kasım, saat 10.30’da açıklayacak. Komisyon ,100’den fazla maddede değişiklik öngördükleri anayasa raporunu, Altılı Masa toplantısının öncesinde açıklayacak. Bilkent Otel’de yapılacak olan toplantıya, altı genel başkan da katılacak. Bu toplantının ardından altı genel başkan saat 13.00’te, Demokrat Parti Genel Merkezi’nde bir araya gelecek.

HABER: Altılı Masa anayasanın 100’den fazla maddesinde değişiklik öngörüyor | Serap Yazıcı: “Türkiye’yi yeniden hukuk devletiyle buluşturacak bir metin hazırladık”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.