Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli: “Sisi ile kurulan temasın arkası getirilmeli, Esad ile de görüşülmeli”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan’ın yıllardır “katil” dediği ve asla görüşmeyeceğini söylediği Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah Sisi ile el sıkışmasını “doğru” olarak niteleyen Bahçeli, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de görüşülmesi gerektiğini söyledi.

MHP lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Hem seçim sürecini hem de son dönemde iktidarın attığı dış politika adımlarını değerlendiren Bahçeli, Erdoğan ve Sisi buluşması hakkında konuştu. Bu temasın arkasının getirilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, Esad ile de görüşülmesi gerektiğini söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yle Katar’da kurduğu temas doğru bir temastır, bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır. Türkiye’nin Mısır, Suriye ve Irak’la tarihten gelen çok güçlü bağları vardır ve bilinmektedir. Biz doğrudan ikili görüşmeleri başlatamazsak bozguncular aramızı iyice açacaklardır.”

“MHP, anket şirketlerini bozguna uğrata uğrata geliyor”

Bazı anket şirketlerini de eleştiren ve gerçekteki oylarının anketlerden çok daha yüksek olduğunu iddia eden Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi, anket şirketlerini bozguna uğrata uğrata geliyor. Hiçbir engele takılmadan, karanlık senaryoya aldırmadan inanmış adımlarla hak ettiğimiz başarıya ulaşmak için gece demiyoruz, gündüz demiyoruz, en ufak yılgınlık göstermiyoruz” dedi.

“Ücretli, sözleşmeli hiçbir öğretmen kalmamalı hepsi kadroya geçirilmeli”

Atanamayan öğretmen kalmaması gerektiğini ve bütün öğretmenlerin kadroya geçirilmesi gerektiğini de vurgulayan Bahçeli, “3 Şubat 2022’de TBMM’de kabul ettiğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu çok ciddi bir kazanımdır. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Atanamayan hiçbir öğretmen bırakmayacağız. Ücretli, sözleşmeli hiçbir öğretmen kalmamalı hepsi kadroya geçirilmelidir. Kanaatimiz ve kararlılığımız budur” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.