Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın Sisi ile görüşmesine muhalefetten tepki yağdı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 Dünya Kupası’nın açılış resepsiyonunda Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah Sisi ile el sıkıştı. Erdoğan’ın “darbeci” ve “katil” dediği Sisi ile görüşmesine muhalefetten tepki yağdı.

CHP’li Öztrak’tan Erdoğan’a Şebnem Ferahlı gönderme

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısı devam ederken basın açıklaması yaptı. Öztrak, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah Sisi ile el sıkışmasını eleştirdi.

Öztrak, “Erdoğan giderayak, diline dış politikada bir ‘sil baştan’ sözü doladı. Anlaşılan beyefendi bu sefer de sevgili Şebnem Ferah’ın şarkı sözlerini aşırmaya niyetli. Suriye Devlet Başkanı Esad’la ilişkilerin haziran seçiminden sonra sil baştan ele alınabileceğini söylemişti. Dün de ‘Katil Sisi’, ‘Zalim Sisi’, ‘Darbeci Sisi’ dediği, Mısır Devlet Başkanı Sisi ile ‘sil baştan’ yaptı. Siyasetçi sonradan yeme ihtimaline karşı, sözlerinin yumuşak ve tatlı olmasına dikkat etmelidir. Bizim bu konuda tavrımız nettir. Mısır ile ilişkilerimiz, Suriye ile ilişkilerimiz, bölgeyle ilişkilerimiz hızla normalleştirilmelidir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.