Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan-Sisi görüşmesi TBMM gündeminde: Kılıçdaroğlu, “Bütün dünya gülüyor” dedi, Bahçeli destek verdi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi ile görüşmesi siyasi partilerin grup toplantılarının gündeminde yer aldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bütün dünya gülüyor. Türkiye’nin itibarı böyle sarsılır mı?” tepkisini gösterdi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Erdoğan’a “Bize göre arkası getirilmelidir” sözleriyle destek verdi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bugün (22 Kasım) CHP, HDP ve MHP’nin grup toplantıları yapıldı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi ile görüşmesi grup toplantılarında genel başkanların gündeminde yer aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın dış politikadaki hamlelerini eleştirerek, “Gidiyorsun, elini sıkıyorsun. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için, İsrail için, Suriye için neler söyledin. Şimdi araya aracılar koyuyor. Bütün dünya gülüyor. Türkiye’nin itibarı böyle sarsılır mı?” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Erdoğan’a destek vererek, “Doğru bir temastır. Bize göre arkası getirilmelidir” diye konuştu.  

“Vizyonumuz hazır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında, ABD ve İngiltere ziyaretinin ardından “temiz parayı” bulduğunu belirterek tarih verdi. Kılıçdaroğlu, “Belli aralıklarla krize giren bir Türkiye değil, sonsuza kadar krizi bitirecek bir vizyon açıklayacağız. Vizyonumuz hazır, ekiplerimiz, yatırımcılar, taze para hazır. Türkiye’yi bu beladan kurtaracağız. 3 Aralık’ı bekleyin, asla unutmayın. Geliyor, gelmekte olan” dedi.  

“Türkiye’nin itibarı böyle sarsılır mı?”

Kılıçdaroğlu, dış politikadaki hamlelerine değinerek, Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmesinin zoruna gittiğini söyledi. CHP lideri, “Gidiyorsun, elini sıkıyorsun. BAE için, İsrail için, Suriye için neler söyledin. Şimdi araya aracılar koyuyor. Bütün dünya gülüyor. Türkiye’nin itibarı böyle sarsılır mı?” diye konuştu.  

“Seçim kampanyasını savaş politikalarıyla başlattı”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın gündeminde ise Kuzey ve Doğu Suriye’ye düzenlenen operasyonlar vardı. “Kaybedeceğini gören AKP-MHP ittifakı, siyasi ömrünü uzatmak için seçim kampanyasını savaş politikalarıyla başlattı” diyen Buldan, şöyle devam etti:

“Sivil yerleşim bölgelerine yönelik olarak gerçekleştirilen hava operasyonlarının ve saldırıların hemen öncesinde Taksim’de yaşanan karanlık patlama kesinlikle tesadüf değildir. Bu kadarını açıklığa kavuşturmak yerine savaş siyasetine sarılan iktidara çok net bir şekilde söylemek isterim ki bu oyunlar tutmayacaktır. AKP- MHP iktidarının iddia ettiği gibi Kuzey ve Doğu Suriye’deki demokratik yönetim modeli Türkiye için bir tehdit değildir. Halkların ortak geleceği açısından asıl tehlike AKP-MHP’nin dayattığı savaş politikalarıdır. AKP-MHP iktidarının iddia ettiği gibi Kuzey ve Doğu Suriye’deki demokratik yönetim modeli Türkiye için bir tehdit değildir. Kuzey ve Doğu Suriye halklarına, Kürt halkına, kadınlara yaşattığınız bu savaştan ve yıkımdan size asla bir iktidar çıkmayacaktır.”

“Esad ile görüşme vasatı açılmalı”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Türkiye’nin sınır ötesi hava harekâtına, “Hava operasyonunun kara gücümüzle desteklenmesini umuyorum” sözleriyle destek verdi. Bahçeli, Erdoğan-Sisi görüşmesine ilişkin ise şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yle Katar’da kurduğu temas doğru bir temastır, bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.