Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şebnem Korur Fincancı’ya mektup ve kart göndermek isteyenlere polis engeli

İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) çağrısıyla cezaevindeki Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya mektup ve kart göndermek için Sirkeci’deki Büyük Postane önünde bir araya gelenlere polis müdahale etti.

Polis, İTO üyelerine basın açıklamasının Fatih Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını, kart ve mektup gönderilebileceğini bildirdi. Fincancı için kart ve mektup göndermek isteyenlerin etrafı polis tarafından sarıldı. Kitlenin Fincancı’ya kart ve mektup göndermesi de engellendi.

İTO üyeleri polis eşliğinde Büyük Postane çevresinden uzaklaştırıldı. Polis, basın mensuplarının görüntü almasına da izin vermedi.

“Korku iklimine teslim olmayacağız”

Engellenen eylem sonrası İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ertuğrul Oruç, konuyla ilgili açıklama yaptı. TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya kart ve mektup göndermek için Sirkeci Büyük Postanesi önünde buluştuklarını söyleyen Oruç, “Şebnem hocamıza dayanışma duygularımızı iletmek istedik ancak o anda kaymakamlığın bu eylemi yasakladığına dair bilgi geldi ve bizim bu eylemimizi yaptırmadılar. Şebnem hocamıza dayanışma duygumuzu ileten bir mektup okuyacaktık buna bile izin verilmedi. Buradan kaymakamlığı ve bu eyleme izin vermeyenleri protesto ediyoruz. Biz Şebnem Korur Fincancı’nın yanındayız, TTB’nin yanındayız. Meslek odamızı, örgütümüzü savunmaya devam edeceğiz, bu yaratılan korku iklimine de teslim olmayacağız. Biz buradayız” dedi. 

İstanbul Tabip Odası’nın eylemde okumak istediği fakat polis tarafından engellenen mektup şöyle: 

“Değerli Başkanımız, Sevgili Şebnem Korur Fincancı,

Bir insanın bedensel olarak içeride olmasının düşüncesinin ve hizmetlerinin parmaklıklar ardında olması anlamına gelmediğini, bu anlamda hep aramızda olduğunuzu biliyoruz.

Biliyoruz ki içiniz rahat ve gözünüz arkada değil. Çünkü biliyorsunuz ki bedenen ‘içeride’ olmanız temsil ettiğiniz kurumu yolundan alıkoyamayacaktır. Bugün de başkanı olduğunuz kurum çatısı altında, ülkemiz hekimlerinin ve halkın sağlığı için İstanbul Tabip Odası olarak görevimizin başındayız.

Belli bir zihniyetin dayattığı sağlık sistemi hekimleri ve halkımızı bir açmaza sürüklerken ağır çalışma koşullarına rağmen özveri ile çalışan meslektaşlarımızın ve hastalarımızın yanında olacağız. Yalnızca bedenen değil ruhen ve sosyal olarak da sağlıklı, özgür ve özgün fikirlere açık bir toplum için çalışacağız. Biliyoruz ki binlerce hekime örnek olmuş dürüst, iyi hekimliğinizle en büyük dileğiniz bu.

Birlikteliğimiz, meslekten gelen gücümüz, dayanışmamız hem size karşı uygulanan haksız, hukuksuz uygulamanın hem de Türk Tabipleri Birliğine yönelik saldırıların üstesinden gelecektir.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.