Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beyoğlu Kaymakamlığı Taksim’deki 25 Kasım eylemini yasakladı | Gerekçe: “Başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması”

İstanbul-Beyoğlu Kaymakamlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yarın saat 19.00’da Taksim Tünel Meydanı’nda yapılacak eylemi yasakladı. Kaymakamlık, yasağa gerekçe olarak “kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması”nı gösterdi.

Sosyal medyada @25KasimKadin, @HDP_ist_kadin ve @Emekci_Eka adlı hesaplardan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yarın saat 19.00’da Taksim Tünel Meydanı’nda buluşma çağrısı yapıldığını öğrenen Beyoğlu Kaymakamlığı, eyleme yasak getirdi. Kaymakamlığın yasak kararının gerekçesinde, “etkinliklerin bazı toplumsal duyarlılıklar nedeniyle toplumda infial uyandırabileceği, bu durumun toplumsal iç barışı tehdit edebileceği, etkinlikleri gerçekleştirecek grup/şahıslar ile vatandaşla arasında sözlü ve fiziksel provokatif amaçlı olayların olabileceği, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasının tehlikeye düşebileceği” ileri sürüldü.

Beyoğlu Kaymakamlığı, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesine istinaden ilçede yapılacak toplantı, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto gibi her türlü eylem ve etkinliği 25 Kasım saat 00:00’dan 23:59’a kadar yasakladığını açıkladı

Yasağa gerekçe olarak ise “İlçede huzur ve güvenliğin, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması” gösterildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.