Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taliban, 3’ü kadın 12 kişiyi stadyumda kırbaçladı

Afganistan’da üçü kadın 12 kişi, bir futbol stadyumunda binlerce kişinin önünde kırbaçlandı. Bir Taliban yetkilisi BBC’ye verdiği demeçte, 12 kişinin aralarında zina, hırsızlık ve eşcinsel ilişkinin de bulunduğu “ahlaki suçlardan” ötürü kırbaçlandığını söyledi. Ülkede geçen hafta da 19 kişi toplum önünde kırbaçlanmıştı.

Kırbaç cezaları, Afganistan’ın doğusundaki Logar bölgesinde verildi. Logar bölgesinin sözcüsü Omar Mansur Mücahid, üç kadının kırbaçlandıktan sonra serbest bırakıldığını söyledi. Erkeklerin ise bazılarının serbest bırakıldığını bazılarının ise cezaevine gönderildiğini açıklayan Mücahid, kesin bir sayı vermedi.

Taliban, erkek ve kadınlara 21 ila 39 kırbaç darbesi uygulandığını açıkladı. Başka bir Taliban yetkilisi de, bir kişinin alabileceği maksimum kırbaç darbesinin 39 olduğunu söyledi.

Taliban geçen hafta da ülkenin kuzeyindeki Takhar vilayetinde benzer gerekçelerle 19 kişiyi halkın önünde kırbaçlamıştı. Logar’daki bu kırbaçlama cezası, Taliban’ın dini lideri Heybetullah Ahundzade’nin “şeriat hukuku” uygulamasını emretmesinden bir hafta sonra gerçekleşti. Ahundzade’nin bu emri, Taliban’ın hak ve özgürlükler konusunda daha sert bir tavır alacağının son işareti olarak yorumlandı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.