Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tuncay Özilhan’ın evinin önünde eylem yapan Migros depo işçileri yargılanıyor

Migros depo işçileri bugün hâkim karşısına çıkacak. Yargılananlar arasında Migros eylemlerinin sembol ismi Gülabi Aksu da var.

Migros’un İstanbul-Esenyurt’taki deposunda çalışırken yüzde 8’lik zammı kabul etmeyerek eylem başlatınca işten çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçiler, Migros’un sahibi Tuncay Özilhan’ın İstanbul-Beykoz’da bulunan evinin önünde eylem yapmışlardı.

Migros’un patronu Tuncay Özilhan’ın evinin önünde 18 Şubat’ta DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, sendika yöneticileri ve 100’den fazla işçinin ters kelepçe takılarak gözaltına alınması kamuoyunda uzun süre tartışıldı.

İşçilerden Gülabi Aksu’nun polis otobüsünde elleri plastik kelepçeli olarak çekilen fotoğrafı ise Migros eyleminin sembolü haline geldi.

İşçilerin eylemi 18 gün sürdü. Esenyurt depo içerisinde başlayan eylem, Migros’un sahibi Tuncay Özilhan’ın Yüksek İstişare Konseyi Başkanı olduğu Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) önünde ve Migros’un bağlı bulunduğu Anadolu Grubu’nun Ümraniye’deki merkezinde de devam etmişti.

Migros İcra Kurulu Başkanı Ömer Özgür Tort, bir televizyon kanalında katıldığı programda, “Çalışanların hepsinin dönmesini isteriz. Gülabi abinin de dönmesini isteriz tabii, sonuçta sembol oldu” demişti.

Gülabi Aksu’nun da aralarında bulunduğu işçiler bugün (29 Kasım) Beykoz Adliyesi’nde hâkim karşısına çıkacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.