Twitter, Covid-19’a yönelik yanlış bilgiyi önleme politikasını kaldırdı

Sosyal medya platformu Twitter, Covid-19’a ilişkin yanlış bilgi içeren paylaşımları engellemek için yürüttüğü bilgi politikasını uygulamayı sonlandırdı.

Twitter, Covid-19’a yönelik dezenformasyon içeren paylaşımları önlemek için yürüttüğü bilgi politikasını uygulamayı bıraktığını duyurdu.

Platform, blog sayfasında “23 Kasım 2022’den itibaren geçerli olmak üzere Twitter, Covid-19 yanıltıcı bilgi politikasını artık uygulamıyor” açıklamasını paylaştı. Bu değişiklik, Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınması ve çok sayıda çalışanın şirketten ayrılmasının ardından geldi.

Musk, Twitter’ı 27 Ekim’de 44 milyar dolara satın aldıktan sonra ürün ve personel çizgisinde bir dizi değişiklik yaptı.

Platform, Covid-19’la ilgili yanlış bilgilerin yer aldığı paylaşımlar için uyarı mesajları yayımlamaya 2020’de başlamıştı. Aşılar hakkında iddiaların olduğu paylaşımlar da kaldırılmıştı.

Meta ve Alphabet, benzer uygulamaları sürdürüyor

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Meta da benzer önlemler almıştı. Bilgi kaynaklarındaki iyileşmeyi ve Covid-19’a karşı genel farkındalığın artışını gerekçe göstererek uygulamaların tekrar değerlendirilmesi için geçen temmuz ayında bağımsız gözetim kurulunun görüşünü istemişti.

Fakat bu önlemler, Facebook ve Alphabet’in sahibi olduğu YouTube gibi platformlarda uygulanmaya devam ediyor.

Kaynak: The Verge / Twitter