Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Düzce’de deprem bölgesini ziyaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Düzce’de deprem bölgesini ziyaret etti. Esnaf ve halka geçmiş olsun dileğinde bulunan İmamoğlu, “Kurumların eksik kaldığı noktada biz devreye gireceğiz” dedi. İmamoğlu ve Torun’un ilk olarak Kocaeli, ardından Düzce’deki temaslarını Medyascope muhabiri Ufuk Çeri izledi.

İBB iştiraki BELBİM A.Ş., İzmit Belediyesi iştiraki SARBAŞ ile ortaklaşa “Çınarkart” projesini geliştirdi. İki şehri, ulaşım ve farklı konularda ortaklaştıran Çınarkart için İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen törene CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Nihat Narin ve SARBAŞ Genel Müdürü Nihat Değer katıldı.

Törende konuşan İmamoğlu şunları söyledi:

“İBB Türkiye’yle olan ilişkisinde devrim yarattı”

“İBB bu dönemde -her konuda olduğu gibi- Türkiye’yle olan ilişkisinde de bir devrim yarattı. 350’nin üzerinde belediyeyle, çok özel işbirlikleri ve projeler ürettik, hâlâ üretmeye de devam ediyoruz. Dolayısıyla Türkiye’nin her noktasında kalkınmaya dönük katkı sunan bir İBB var. Bugün BELBİM’i konuşuyoruz. Ama onun dışında bütün kurumlarımız, bütün kuruluşlarımız üzerinden Türkiye’nin her noktasına, Ardahan’dan Edirne’ye, Hatay’dan Sinop’a kadar bütün Türkiye’yi saran bir etkileşim içerisinde İBB. Çünkü biz memleketimiz adına var olan neyimiz var ise kurumsal, kişisel bütün bu deneyimleri ve varlığımızı Türkiye’nin ve bu güzel ülkenin güzel evlatlarına sunmanın gayreti içerisinde olduk ve buna devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın yaşamlarına güzellik katmak, kolaylık katmak sadece 16 milyonluk bir İstanbul için değil, İstanbul gibi Türkiye ekonomisinin neredeyse yüzde 40’ının döndüğü bir şehirden Türkiye’nin her yerine yayılması hususunda da özenli bir süreç yönettiğimizi ifade etmek isterim.”

İmamoğlu ve Torun, İzmit’teki lansmandan sonra Düzce’nin Çilimli ilçesinde İSKİ’ye bağlı Melen İdari Binası’nın açılış törenine katıldı.

Melen Barajı hâlâ tamamlanamadı

Melen Barajı’nın tarihinin 1989 yılına kadar gittiğini söyleyen İmamoğlu, “Bakanlar Kurulu kararı ile Melen Barajı’nın yapılması, Melen Havzası’ndan suyun İstanbul’a taşınmasının, İstanbul’un su problemini kalıcı bir şekilde çözeceğine dair bir altlık oluşturuldu. Bunun ANAP’ı geldi geçti, SHP’si geldi geçti, Doğruyol’u geldi geçti vesaire vesaire. Bugüne kadar birçok partinin iktidar olduğu dönemlerde bu işler çalışılmış, konuşulmuş, düşünülmüş ve bir strateji ortaya konmuş” dedi. 

“En az 12-13 milyar liralık zarar var”

Barajın hâlâ tamamlanmadığını söyleyen İmamoğlu, “Burada en az 12-23 milyar liralık zarar var bugüne kadar. Çöp oldu gitti; yapılamamasından, bitirilememesinden kaynaklı. O zaman denmiş ki, ‘Buraya betonarme gövde olamaz. Zemin sorunları var. Zemin kaynaklı problemlerin giderilmesi ve daha sonra yığma taş modeliyle baraj gövdesinin yapılması gerekir.’ Raporları var. Ama bir inat, bir kibir üzerinden ‘Hayır, burası böyle yapılacak’ diye bir karar alınıyor, kim alıyorsa bu kararı. Bunun da hesabı sorulmuyor” diye konuştu.

İmamoğlu’ndan esnaf ve çadır kent ziyareti

İmamoğlu ve Torun, açılış töreninin ardından geçen hafta depremin meydana geldiği Düzce merkeze giderek esnaf ve çadır kentleri ziyaret etti. Düzce’de İmamoğlu’na vatandaşların yoğun ilgisi vardı. Vatandaşlar sık sık İmamoğlu’yla fotoğraf çektirdi.

“Kurban olmayın”

Yanına gelen gelen çocuklardan biri İmamoğlu’na“Başkanım yanlış geldiniz, burası Kartalkaya değil” dedi. İmamoğlu, “Olsun, oraya da gideriz Düzce’ye de” diye yanıt verdi. Ardından İmamoğlu, “Ne yapsın çocuk, zorla söylettiriyorlar” diye konuştu.

İmamoğlu, Düzce’de turuna devam ederken bu kez başka bir çocuk yanına gelerek aynı sözleri söyledi. İmamoğlu çocuğa, “Az önce senin gibi bir genç daha yolladılar. Kurban olmayın, tamam mı güzel kızım” diye yanıt verdi. Çocuk devam edince İmamoğlu, “Götüreyim mi seni bir ara Kartalkaya’ya?” diyerek yoluna devam etti. 

İmamoğlu ve Torun, Düzce merkezdeki ziyaretlerinin ardından depremin merkez üssü Düzce-Gölyaka’ya gitti. Burada da vatandaşların yoğun ilgisi vardı. İmamoğlu ve Torun, kurulan çadır kenti ve esnafı ziyaret etti.

Vatandaşları dinleyen İmamoğlu, “Kurumların eksik kaldığı noktada biz devreye gireceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.