Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum (377): CHP’nin ekonomi programı ve siyasi yansımaları – Güldem Atabay, Cem Çakmaklı ve Anıl Kemal Aktaş

Açık Oturum’un 377. bölümünde Alphan Telek, konukları ekonomistler Güldem Atabay ve Dr. Cem Çakmaklı ile araştırmacı Anıl Kemal Aktaş ile CHP’nin geçen hafta sonu açıkladığı ekonomi vizyonunu ve stratejisini ele aldı. Programın ilk bölümünde uzmanlar toplantının içeriğini değerlendirirken Güldem Atabay, “Türkiye’yi ikinci yüzyıl kapısından geçirebilecek bir vizyon programıyla karşılaştık” dedi. Anıl Kemal Aktaş ise bu toplantının CHP’nin 2015’teki Merkez Türkiye projesinden bu yana en kapsamlı vizyonunu açıkladığını vurguladı.

Cem Çakmaklı: “CHP’nin ekonomi vizyonunu neoliberal mi değil mi diye tartışmak can alıcı bir tartışma değil çünkü neoliberalizm de çok değişti”

Programın ikinci bölümünde ise CHP vizyonunun neoliberal esintiler taşıdığı eleştirileri ele alındı. Bu bölümde Çakmaklı, neoliberalizmin 2000’lerden bu yana önemli değişimler yaşandığını ve neoliberal eleştirilerinin bu açıdan çok can alıcı olmadığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.