Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fehim Taştekin yorumluyor: Kara harekâtına karşı öneriler savaşı

Gazeteci Fehim Taştekin, kendi YouTube kanalında yayınladığı videosunda, Rus ile Türk heyetlerin Suriye’de YPG/SGD’ye karşı önerileri masaya yatırdığını ve görüşmelerin asıl hedefinin yeni bir kara harekâtını bertaraf edecek çözüm bulmak olduğunu söyledi.

“Türkiye, SDG-YPG’nin bölgeyi tamamen boşaltmasını ve Suriye güçlerinin yerleşmesini istiyor. ABD hedefe konulan üç bölgede Türkiye’nin istemediği Kürt güçlerin yerini Arapların almasını önerirken Türkiye buna petrol bölgelerinin SDG’nin elinden alınması şartını koşuyor. Rusya ise SDG’nin çekilmesini ama Asayiş’in Suriye hükümet güçlerine bağlı olarak bölgede kalmasını öneriyor” notlarını düşen Taştekin, şu sorulara yanıt aradı:

  • Kürtler bu önerileri nasıl karşılıyor?
  • Türk-Rus pazarlığından ara formül çıkar mı?
  • Uzlaşma sağlanırsa bu Şam-Ankara barışına bir sıçrama tahtası olur mu?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.